Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат допуснати под

...
Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат допуснати под
Коментари Харесай

Без руснаци и беларуси на Европейските игри в Полша. ЕОК ги отряза окончателно


Спортистите от Русия и Беларус няма да бъдат позволени под никаква форма до присъединяване в идните това лято Европейски игри в Полша. Това заяви БНР, цитирайки спортния портал Inside the Games, който пък се базира на свои източници от Европейския олимпийски комитет (ЕОК).

В края на януари тази година представител на ЕОК съобщи, че поради продължаващата война в Украйна връщането на спортистите от Русия и Беларус в надпреварите под егидата на организацията не стои на дневен ред.

През март месец Международният олимпийски комитет (МОК), доминиран от недотам антивоенни хора, предложи руснаци и белоруси да бъдат допускани до надпревари като неутрални спортисти.

ЕОК обаче, с цялостно съображение, не счита да се съобрази с тази рекомендация и няма да трансформира позицията си, декларирана след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година. За което поздравяваме ЕОК.

Боксовият шампионата на Европейските игри, които ще се проведат от 21 юни до 2 юли, ще служи като подготовка за Олимпийските игри в Париж следващата година. Завършилото в неделя международно състезание в Узбекистан нямаше статут на подготовка, защото от години МОК има забележки към работата на Международната боксова асоциация (ИБА), а също така през есента на предходната година ИБА взе решение да възвърне правата на боксьорите от Русия и Беларус, което не е доста хубав жест по отношение на Украйна.

Припомняме, че актуалният международен първенец по бокс за експерти в свръхтежка категория (няма нищо общо с аматьорските МОК и ЕОК) е украинецът Олександър Усик, победил в кариерата си не един и двама руснаци и беларуси.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР