Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев

...
Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев
Коментари Харесай

Спортист №1 на България: Трудът е в основата на всичко

Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев към този момент трети ден е под страстите от оценката. Биатлонистът не участва на стилната гала в София поради присъединяване в стартовете от Световната купа и призна, че е останал прелестно сюрпризиран от премията.

„ Не мога да кажа към момента дали са отминали страстите, тъй като тук, където сме, във Франция, сме доста зле с обсега и интернета. Все още не съм получил всички поздравления. Много рядко влизам и съумявам да влезна в интернет и да се чуя с някой прочут. Просто сме в такава околност, където на всички места са планини.

Очаквах да съм в първите трима, само че за първото място имах някакви подозрения. Хората по този начин са решили и считам, че е справедливо. В нашия спорт, за жалост, не постоянно зависи всичко от теб. Ако всичко с мен и с моя екип е наред, считам, че ще успеем да потвърдим резултатите в идващите надпревари “, съобщи Владимир Илиев пред БНР.

„ Приятно е името ми да бъде до такива спортисти като Катя Дафовска и всички други спечелили през годините. Надявам се да се обърне още повече внимание към зимните спортове, тъй като имаме прелестни условия в България, само че съгласно мен към момента не са добре доразвити, с цел да са съперници на европейските. Надявам се този триумф да способства за развиването на зимните спортове и след мен да има по-добри бази за всички типове зимни спортове. За да може дребните деца да упражняват и след време да се повтарят тези триумфи. А не да бъдем единствено трима спортисти на годината от зимните спортове.

Базите са огромните ни проблем. Просто в Европа и в Скандинавието всяко място, където разрешава да бъде развъртян зимен спорт има база и я вършат, и вървят милиони. Докато в България, за жалост, напоследък единствено игрища се вършат. Не считам, че единственият спорт е футболът. Трябва да се развиват спортове, които имат триумфи и които са посочили през години. Трябва да се натъртва на тях “, сподели още Илиев.

Спортист номер 1 на България за 2019 година разкри и какъв брой мъчно е за един българин да пробие в белите спортове. „ Най-трудно ми беше първоначално, с цел да получа хубава екипировка, да подпиша персонален контракт с компанията, която ми дава ски. Беше доста мъчно, тъй като това всичко е политика, както на всички места. В България не се карат подобен тип ски и нямат продаваемост, а тях първото нещо, което ги интересува, е точно това. Поради тази причина спортистите от огромните страни са на първи проект, тъй като там продават хиляди, да не кажа милиони чифтове ски. Доста мъчно е да пробиеш, да си равнопоставен с най-хубавите. Това може би ми беше най-трудно.

Минавали са ми мисли за отричане, изключително след някоя от Олимпиадите. Но просто аз съм подобен човек, знаех, че ще се получи рано или късно. Просто трябваше да се потрудя още повече. В основата на всичко е трудът. В нашия спорт би трябвало и техническата част да е на равнище, тъй като огромните страни разполагат с доста запас и хора, с цел да се грижат за тези неща “, сподели още Владимир Илиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР