Спортът е най-ефективният метод за превенция на агресията сред младежите,

...
Спортът е най-ефективният метод за превенция на агресията сред младежите,
Коментари Харесай

Спортът е най-ефективният метод за превенция на агресията сред младите, каза Кралев в Москва

Спортът е най-ефективният способ за предварителна защита на експанзията измежду младежите, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в Москва. Той взе участие в интернационална среща на министрите, отговарящи за младежките политики.

" Спортът, съгласно рекомендация и на Съвета на Европейски Съюз, Европейската комисия и други водещи институции, е главен източник, който може да повлияе положително върху развиването на младежите. Ние го преглеждам като феномен, който трансформира отрицателната сила в мотивация, учи на почтена игра и стимулира младежа да запълни свободното си време. Освен всичко това, оказва и положително въздействие върху цялостното физическо и психическо положение на индивида ", сподели Кралев, представен от пресслужбата на министерството.

По думите му битката с възходящата експанзия и предварителната защита на зависимостите измежду младежите сред 15-29 години са главен приоритет на ММС. В България младежите са към 1.3 млн. или 20% от популацията на страната.

Министерството уточни, че главният инструмент, с който работи за предварителна защита на експанзията и реализиране на целите в тази сфера, е новата Национална стратегия за юношески действия (по член 10а от Закона за хазарта), която е с бюджет от 1 млн. евро. Нейната цел е " да осведоми, стимулира и ангажира младежи на възраст от 15 до 29 година "

Изпълнението и постигането на оповестените цели по някои от плановете е със противоречив резултат, сподели изследване на " Дневник " в течение на процеса. Два от уеб страниците по планове, финансирани с общо към 120 хиляди лв., заработиха едвам след материала в " Дневник ".

В Москва Кралев уточни още, че в Европейската седмица на спорта са се присъединили повече от 100 000 младежи от девет града в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР