Спорове в парламента за охраната на границата и бежанските центрове.

...
Спорове в парламента за охраната на границата и бежанските центрове.
Коментари Харесай

ПП-ДБ не подкрепиха предложени от ГЕРБ-СДС промени в Закона за МВР, с които да се усили охраната на границата

Спорове в Народното събрание за защитата на границата и бежанските центрове. Депутатите одобриха в програмата си изключителни точки, с които да решат би трябвало ли полицията да се грижи за сигурността в центровете за настаняване.

Текстовете за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи бяха препоръчани при започване на седмицата от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В тях се планува да се усили броят на граничните служители на реда по браздата, както и да бъде изменена защитата на бежанските центрове. За сигурността там да не се грижат частни компании, а чиновници на Министерство на вътрешните работи. Опозицията поддържа препоръчаните текстове, само че ябълката на раздора се оказа това по какъв начин ще бъде подсигурено спомагателното финансиране. Въпросът беше издигнат от парламентарната група на ПП-ДБ и по този начин се стигна до спор сред сътрудниците в „ некоалицията ”.

Вносителите аргументираха за какво Министерство на вътрешните работи би трябвало да поеме грижата за сигурността в центровете за бежанци.

„ Предложението цели да се ускори защитата на всички центрове с оглед попречване на бъдещи произшествия ”, съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев.

Партньорите в ръководството обаче показаха терзания за това от кое място ще пристигна финансирането.

„ Въпросът е какъв е най-хубавият механизмът да реализираме това и дали с оферти текст не сътворяваме повече комплициране ”, съобщи Божидар Божанов от ПП-ДБ.

„ С удивление чух, че Политическа партия ще се въздържат. Вие не разбирате ли форсмажора, в който се намираме сега. За националната сигурност ще харчим толкоз, колкото би трябвало и няма да ги жалим ”, акцентира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

„ Няма никакъв форсмажор. Преекспониране на две хулигански прояви в София и пакетирането им с това, че има някакъв проблем с бежанци. Няма такова нещо. Защо трябваше по този метод да се внасят тези законопроекти? Имаме общо ръководство, за какво с нас не беше в съгласие това деяние ”, попита Атанас Атанасов.

От опозицията нападнаха ПП-ДБ.

„ Вместо обширно да обяснявате за какво няма да подкрепите това, което ни натресе вашето държавно управление с миграцията, и това, което се случи в центъра на София. Просто трябваше да кажете: „ Много искахме, само че нямахме предпочитание ”, сподели Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

„ Очевидно е за какво от ГЕРБ внасят този законопроект. Даже аз им се чудя, че го внасят, а не ви оставят до дъно да изконсумирате личната си беззащитност да управлявате този бранш ”, сподели Гроздан Караджов от Има Такъв Народ.

„ Законът е просрочен. Но по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай да не се одобри ”, добави Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

Източник: Нова тв

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР