Спорните паметници във Великобритания трябва да останат на мястото си,

...
Спорните паметници във Великобритания трябва да останат на мястото си,
Коментари Харесай

Великобритания се отказа да премахва спорни паметници

Спорните монументи във Англия би трябвало да останат на мястото си, само че с допълнение на изчерпателно пояснение. Това постанови английското държавно управление, оповестява " Ройтерс ".

Решението идва, откакто редица скулптури бяха отстранени по време на митингите против расизма, които обгърнаха света през 2020 година

Каква да бъде ориста на статуите на исторически персони като колонизатори или търговци на плебеи, се трансформира в противоречив въпрос във Англия, откакто един подобен монумент беше съборен от протестиращите на " Животът на черните има значение " (Black Lives Matter) в град Бристъл, а други бяха отстранени от управляващите.

Тогавашният министър председател Борис Джонсън и министри жигосаха тези дейности като цензура на историята. От своя страна, деятели и някои публични фигури обявиха, че на прославянето на такива фигури в общественото пространство би трябвало да се постави край.

В новите насоки на Министерството на културата се показва, че пазителите на противоречиви скулптури и монументи би трябвало да се преценяват с политиката на държавното управление за " опазване и пояснение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР