Спорна концесия за велосипеди под наем крие бум на рекламни

...
Спорна концесия за велосипеди под наем крие бум на рекламни
Коментари Харесай

Концесия за велосипеди под наем ще доведе до бум на рекламни пана в центъра на София

Спорна концесия за колела чартърен крие взрив на рекламни пана в центъра на София. Това сигнализираха в четвъртък по време на съвещание на Столичния общински съвет съветниците от “Спаси София”, “Демократична България” и Българска социалистическа партия. Независимо от това ръководещото болшинство от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, “Атака” разреши на съдружие " София Байкс " да получи 8-годишна концесия за създаване на система от колела чартърен и рекламни детайли. Част от съветниците от " Демократична България " гласоподаваха " срещу ", а другата част - " въздържал се ".

За да развие системата, сдружението ще би трябвало да влага над 1.1 млн. евро без Данък добавена стойност и да заплаща годишна концесионна такса на общината. През първата години тя е 30 000 евро без Данък добавена стойност, на втората става 50 000 евро, а по-късно поетапно ще пораства и през 8-та година стигне 150 000 евро. Ще се изградят 33 стоянки за колелата, от които ще могат да се оферират общо 400 велосипеда, а до края на контракта е заложено евентуално създаване на още 5 стоянки за 60 велосипеда. Сдружението ще получи правото да конфигурира и 150 рекламни пана и то в центъра на столицата, от които в допълнение да печели.

Вместо колела, реклама

" Скрито зад потребността София, най-сетне да получи система за колела чартърен, ръководещите пробутаха огромна концесия за нови реклами в идеалния градски център, където билбордовете са лимитирани, а цените - високи ", сигнализира Борис Бонев от “Спаси София”. Новите рекламни площи са 150 на брой и мощно ще влошат образното замърсяване в центъра, счита той.

Пред Mediapool Бонев посочи, че на съвещанието в четвъртък е станало ясно, че сдружението “София Байкс”, в което влизат единствено рекламни компании, е показало, че чака доходи от рекламно пано от по 400 лв. на месец, само че инспекция на " Спаси София " показла, че употребата на такова рекламно пано на месец носи приход от 400 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР