Според зам.-председателя на БСП Ирена Анастасова начинът, по който се

...
Според зам.-председателя на БСП Ирена Анастасова начинът, по който се
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Липсва цялостния управленски подход спрямо системата на образованието

 Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова методът, по който се организира отдалеченото образование, никога не може да замести присъственото. " Проблемът е доста сериозен, тъй като при онлайн образованието методиката е напълно друга. Не е въпрос единствено на механически средства “, съобщи депутатът от левицата пред БНР.

" При онлайн образованието у нас се употребява огледален облик на това, което се прави в клас – придвижва се методът на преподаване в клас, пред една камера. Не може да разчитаме, че резултатът ще е същият. По никакъв метод не може да се задържи мотивацията на децата при този вид на образование “, сигнализира националният представител от Българска социалистическа партия.

Атанасова похвали българските педагози: " Колегите подходиха доста отговорно и просветителната система на България за първи път потвърди, че това е към момента е най-организираната и дисциплинирана система в страната. През пролетта въпреки и мъчно, системата се оправи и за дни мина на тези релси на преподаване “. Тя като посочи, че всичко това не значи, че сме намерили ефикасния метод на образование и не би трябвало да си затваряме очите. " Ако продължим оттук насетне по този метод, провалите ще са доста съществени “, предизвести социалистът.

Народният представител обаче още веднъж зададе тревожните въпроси, вълнуващи съсловието: " Аз запитвам къде е общият взор на Министерството на образованието, тъй като сега се получават невероятни разлики в качеството на получените познания и умения на децата “, разяснява Анастасова. Тя добави, че тези разлики не са единствено в другите учебни заведения в страната, а даже в едно и също учебно заведение. " Някои сътрудници го умеят това, а други сътрудници не. Контролът някъде е повишен, а в други изцяло липсва. Така се получи една доста пъстра картина “, изясни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Ирена Атанасова направи констатация за общото чувство у хората: " На обществото му липсва цялостният управнически метод върху системата. Ние нямаме оценка какво се случи втория период на предходната образователна година “. Като член на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Ирена Анастасова показа, че не е наясно какво е равнището, което е реализирано в границите на цялостен период отдалечено образование. " Няколкократно зададохме въпроса дали има разбор и какъв е той на министъра в Комисията, само че по този начин и не знаем досега “, със страдание посочи тя.

По думите на заместник-председателя на Българска социалистическа партия има безусловно разминаване на картината, която се сервира пред обществото и действителността, по отношение на образованието в страната.

По мотив по-ранното завръщане на децата в детските градини Ирена Анастасова зададе въпроса: " Защо въобще затворихме детските градини откакто след две седмици ги пускаме? Какво постигнахме с това затваряне? “. Тя съобщи, че единственият резултат от него, е че се защищити част от личния състав в детските градини, само че в това време се сътвори и проблем с работата на родителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР