Според законовите изисквания всички места със зони за миене, при

...
Според законовите изисквания всички места със зони за миене, при
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за каломаслоуловителите - законови изисквания и поддръжка

Според законовите условия всички места със зони за миене, при които има огромен размер утайки, би трябвало да са снабдени с каломаслоуловители.

Каломаслоуловителите са специфични утайници, предопределени да улавят мазнините, маслото и калта преди да влязат в канализационната система. С такива уреди са снабдени канализациите на всички заведения за хранене, хотели, автомивки, автосервизи, бензиностанции и промишлени предприятия, с цел да задържат изхвърлените от тях нездравословни замърсители за канализацията и пречиствателните станции.

Ако работата ви е обвързвана с подобен вид действия, тогава би трябвало да знаете какво е значимо за вярната употреба и поддръжка на каломаслоуловителя.
Как работи каломаслоуловителя
Съществуват разнообразни видове каломаслоуловители, само че всички те работят на еднакъв принцип – твърдите частици се улавят и утаяват под действието на гравитацията, а мазнините и маслата имат време да се охладят, втвърдят и отсрочат, тъй че водата да премине филтрирана без наслойка в канализацията.

За да работи дейно всеки един каломаслоуловител, би трябвало да се почиства постоянно.
Колко постоянно би трябвало да се почиства каломаслоуловителя
Колкото повече насъбрана наслойка има в каломаслоуловителя, толкоз по-малко ефикасен е той. В такива случаи може да забележите постепенно оттичане на водата и даже задръстване.

Освен това регулярното  почистване на каломаслоуловителите е значимо, тъй като статистиката демонстрира, че те са измежду основните виновници за възникването на пожари в заведения за хранене и заведения за хранене.

Ако се задържат също по този начин дълго време в утайника мазнини, масла и мазила, те  започнат да миришат, тъй че постоянното разчистване на каломаслоуловителя предотвратява всички тези проблеми.

Преди да съставите график на почистването би трябвало да знаете потенциала на вашия контейнер и да го съобразите с размера и количеството отпадни води, които се отделят в процеса на работа.

Повечето каломаслоуловители би трябвало да се почистват на всеки 2-3 месеца според от натовареността на обекта и размера на работа. Ако установите, че вашият каломаслоуловител се цялостни доста бързо и би трябвало да се почиства всеки месец, това значи че потенциалът му е дребен и е належащо да го замените с по-голям.

Проверявайте всяка седмица вашия каломаслоуловител, с цел да разберете какъв брой бързо се цялостни и по този начин ще може да създадете по-точен график за разчистване.

Съблюдавайте правилото за “една четвърт ” – което значи, че каломаслоуловителят би трябвало да се почисти, когато доближи 1/4 от потенциала си. Ако пропуснете този миг има заплаха утайките да не се улавят и да минават в тръбите, което би основало възможност от задръстване на канализацията.
Как да понижим бързото запълване на каломаслоуловителя
Ако сте притежател на заведение за хранене, накарайте вашия личен състав да изстъргва и събира настрана мазнината от съдовете преди да ги измие, с цел да не се стича в канализацията.

Собствениците на автосервизи могат също да подхващат ограничения, с цел да понижат приключването на масла и грес в канализацията, като събират и изхвърлят настрана тези артикули.

Търсете всяка опция да събирате и изхвърляте авансово замърсяванията от тиня, масла и мазила, с цел да попадат колкото се може по-малко такива субстанции в утайниците и те да не се запълват толкоз бързо.
Какви са законовите условия
Ако решите да пропуснете почистването или да не употребявате каломаслоуловител, тогава може да се окажете в неприятна обстановка – да бъдете санкциониран или обектът ви да бъде затворен. За разчистване на каломаслоуловители използвайте единствено услугите на оторизирани компании за отпушване на канали. Според наредбите на Министерство на околната среда и водите, уловените боклуци от почистването могат да се депонират на профилирани места от компании, които имат лиценз за този тип активност.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР