Според законодателството „детско заведение“ се отнася към деца до 7-годишна

...
Според законодателството „детско заведение“ се отнася към деца до 7-годишна
Коментари Харесай

Окончателно: Парламентът прие промени в Закона за здравето

Според законодателството „ детско заведение “ се отнася към деца до 7-годишна възраст. Така в обсега не попадат учебните заведения, което основава неспособност за родителите на деца до 12-годишна възраст да употребяват болничен за здрави деца, сложени под карантина.

Освен това наредбите на Закона за протекция на детето указват, че децата до 12-годишна възраст не могат да бъдат оставяни под контрол. Затова с измененията се приема в спомагателните разпореждания за Закона за здравето да се включат и учебните заведения.

" Не приемане приветствен адрес, а Закона за здравето. Моля, да дадете време, в което народните представители да разполагат с разпечатан план на отчет за второ четене, с което да продължим напред. Когато се према законопроект, се изготвя отчет за второ четене ", възрази проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ след решение на пленарна зала измененията в Закона за здравето да се одобряват на второ четене в едно съвещание на Народното събрание.

" Не е казус в един ден да се одобри законопроект на второ четене ", възръзи председателстващият съвещанието Мирослав Иванов.

" Нека да не вършим скандал от всичко това. Няма разлика, а в отчета от първо четене има една техническа корекция ", възрази и проф. Георги Михайлов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР