Според вносителите всяка втора глоба, наложена от пътната полиция, е

...
Според вносителите всяка втора глоба, наложена от пътната полиция, е
Коментари Харесай

Имате глоба към КАТ? Ако платите, ще пускат колата ви до годишен преглед

Според вносителите всяка втора санкция, наложена от пътната полиция, е несъбираема, което създавало възприятие за безотговорност

Депутати оферират колите да минават на механически обзор единствено откакто лидерът им си заплати всички санкции, наложени му от КАТ. Такива промени са вкарали от Българска социалистическа партия сред двете четения на Наказателния кодекс, пише .

За да минат механически обзор колите, водачите би трябвало да нямат отговорности за възнаграждение на наказателни постановления или фишове за осъществено със същото транспортно средство нарушаване на пътя. По подобен метод все още работи инспекцията на дължимия локален налог за владение на МПС, който се ревизира в пунктовете за годишни механически прегледи. Ако има неплатен данък, прегледът не може да се реализира.    

Според вносителите всяка втора санкция, наложена от пътната полиция, е несъбираема, което създавало възприятие за безотговорност.    

Друго предложение в кодекса визира казуса с шофирането след приложимост на опиати. То също е вкарано сред двете четения, само че от депутата от ПП-ДБ Владислав Панев.  

Според препоръчаната от него законова смяна използването на наркотични субстанции би трябвало да се открива след кръвна проба, която да е потвърдила съществуването на наркотични субстанции и по този начин да се избегне объркването с позитивен резултат вследствие от метаболити в организма.

Според Панев в този момент практиката е да се взима под внимание единствено пробата от слюнка, който постоянно е позитивен даже след приложимост на медикаменти. Самите служители на реда след позитивен резултат от тест със слюнка доста постоянно убеждавали лицето, че е в негова изгода да откаже кръвен тест, показва в претекстовете си вносителят.

Методологията, която се употребява в този момент, водела до това, че в тялото на лицето не се търсели следи от наркотични субстанции, а единствено метаболити, които могат да бъдат резултат от най-различни процеси в човешкото тяло. Според депутата това основава неправда, когато човек, който не съставлява социална заплаха като водач, получава неоправдателна присъда.

Освен това за ръководене на МПС след приложимост на опиати кодексът в този момент планува затвор от 1 до 3 години и санкция от 500 до 1500 лв., а при наново нарушение лишаването от независимост стига до 5 години.  Панев показва, че е нужно внимание, с цел да не се постановат наказателни репресии над почтени хора

Затова в кръвта и слюнката на нарушителя би трябвало да се търсят точно следи от наркотични субстанции, а не метаболити, както е към сегашния миг. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР