Според Владислав Панев -зам.председател на ПП-ДБ поуката от гласуването за

...
Според Владислав Панев -зам.председател на ПП-ДБ поуката от гласуването за
Коментари Харесай

Владислав Панев: Пълна прозрачност по имотните сделки на Василев и Лорер е „лекарството“

Според Владислав Панев -зам.председател на ПП-ДБ поуката от гласуването за конституционни съдии, е че би трябвало да се създаде явен механизъм оттук насетне за избора на регулатори, които предстоят. Това съобщи той в „ Денят стартира с Георги Любенов “.

„ Поуката от гласуването за Конституционен съд е, че би трябвало да изработим явен механизъм за регулаторите, които идват по-късно – Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов контрол. Едните оферират едни имена, другите оферират други и по-късно всички би трябвало да ги гласоподават “, добави той.

По думите му изборът на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър е знак, че групата на ръководещото болшинство „ би трябвало да седне дружно на масата “ и да създаде ясени механизми отсега нататък по какъв начин да стават тези назначения. Той посочи, че няма нищо персонално към фигурата на Атанасова, само че уточни, че съгласно него е „ прекомерно политическо лице “.

На въпросите, свързани с възможен разпад на обединението, Панев не има вяра това да се случи.

„ Всичко е допустимо, несъмнено. Но по-скоро нямам доверие това да се случи. Ние и преди сме имали гласувания, които са били разнообразни, основно по тематиката за енергетиката “, посочи зам.председателят на ПП-ДБ.

С „ цялостна бистрота на покупко-продажбите “ Панев разяснява имотните афери на Асен Василев и Лорер.

„ Пълна бистрота по тези покупко-продажби би било лекарството, които би обезвредило всевъзможни възможни бомби “, безапелационен беше той.

По думите му главната цел на този „ скандал “ е да бъде уязвен Асен Василев.

„ То е обикновено да има кавги тъкмо преди ротацията, защото когато става въпрос за имена на министри, постоянно стават интриги, стават забавни неща “, акцентира Владислав Панев.

Той подчертава върху това, че най-хубавия вид преди ротацията е министър председателят Денков и вицепремиерът Габриел да създадат разбор и по-късно да излязат с оферти.

„ Не става въпрос за искане на министри, най-малко при мен, а да сложим на масата същинските промени, които би трябвало да се случат “, заключи зам.-председателят на ПП-ДБ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР