Според вътрешен източник от МВР, смяната на Тодоров е била

...
Според вътрешен източник от МВР, смяната на Тодоров е била
Коментари Харесай

Гонят висш полицай от СДВР – купил си джип за 250 000 лева

Според вътрешен източник от Министерство на вътрешните работи, промяната на Тодоров е била значима тематика за Калин Стоянов още при сядането му в министерското кресло и първото му предопределение в тази роля – на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи.

Имало отзиви, че Тони Тодоров не се оправя с съответни дейности по защита на всеобщите мероприятия, като се посочвали не един и два вандалски акта от последователите на Възраждане. Агитка на партията съумя да спре прожекция на филм на „ София прайд “ на 11-ти юни, а главния им претекст бе, че филмът пропагандира хомосексуализъм и педофилия. Агресивната навалица замеряше с предмети, обиждаха и атакуваха хора, които са отишли да гледат кино лентата.

Любопитното бе, че макар проявената експанзия, от полицията не задържаха нито един от симпатизантите на партията.

Също по този начин от Охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи не съумяха да опазят реда и при взаимния митинг на Българска социалистическа партия и Възраждане пред постройката на Европейска комисия на 21-ви май. Тогава почитателите на Копейкин сътвориха същински безпорядък в сърцето на столицата с Похода за мир и неутралитет. Те не пропуснаха да омажат с алена багра и фасадата на Дома на Европа. В постройката са настанени представителите на Европейска комисия и Бюрото на Европейския парламент у нас.

Отново макар сериозната полицейска защита, нито един от хулиганите не бе арестуван, макар ексцесиите, които провокираха.

Слухове настояват, че даже от Охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи не са издирили и арестували виновните за офанзивата, макар уверението от Министерство на вътрешните работи, че ще разпознават агресорите. Тогава от полицията дадоха обещание, че ще ги предадат на прокуратурата, с цел да си понесат следствията пред съда за стореното.

След това се появиха подозрения, че зам.-директорът на Охранителна полиция Тони Тодоров е разпоредил устно на подчинените си да не задържат последователите на Възраждане, а даже да си „ затварят очите “ за хулиганските действия. Заповедта е обоснована сякаш с претекста да не се основава в допълнение публично напрежение и да се избегне радикализирането на митингите.

„ Тони Тодоров ще бъде заменен, откакто от поста си си тръгне и главсека на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, прочут с прозвището си Пешо Водката, кой знае за какво. Изглежда ще има и други отстранени от столичната дирекция в идния месец “, споделя изрично източник от високите етажи на Министерство на вътрешните работи.

Столичните ченгета от дълго време разискват неприличното замогване на зам.-директора на Охранителна полиция Тони Тодоров. Не е ясно за какво този факт е останал неусетен от Вътрешна сигурност към Министерство на вътрешните работи.

Комисар Тодоров от няколко месеца се радва на чисто новия си джип Рейндж Ровър за 250 хиляди лв.. МПС-то публично се води на негов родственик. Запознати споделят, че комисарят има и първокласна къща в затворения комплекс в планинското село Баня. Имотът е добит за 270 хиляди евро напролет на тази година, още веднъж от негов роднина…

Иначе публично полицейският началник населява ведомствен апартамент в кв. Белите брези.

 

Информирани служители на реда споделиха слух, който се носи – за позицията на основен секретар на Министерство на вътрешните работи се разисква името на някогашния главсек Светлозар Лазаров. Той бе на този пост по време на 2-рия мандат на Бойко Борисов, само че през 2015-та напусна Министерство на вътрешните работи след подаването на оставка от Борисов.

Малко по-късно той зае позицията на началник по сигурността на Българо-американска кредитна банка, която се ръководи от някогашната половинка на Борисов – Цветелина Бориславова.

Любопитното е, че преди този момент той бе част от партия Атака, а даже и постоянно бе забелязван в компанията на Волен Сидеров.

В Министерство на вътрешните работи средите се приказва, че Лазаров е непосредствен другар с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и даже е в ролята на нещатен консултант по кадровите въпроси.

Демократична България – един от съдружните сътрудници в управническата сглобка е твърдо срещу Лазаров да заеме поста на главсек на Министерство на вътрешните работи.

Инфо: Уикенд

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Демократична България главсек главен секретар МВР Калин Стоянов министър Волен Сидеров комисар Тони Тодоров Тони Тодоров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР