Според вас нормално ли е една парламентарна група да говори

...
Според вас нормално ли е една парламентарна група да говори
Коментари Харесай

Цветанов пази като орлица Борисов, било обидно да се казва, че унижава депутатите

Според вас обикновено ли е една парламентарна група да приказва по този начин по отношение на министър-председателя? Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява вчерашния скандал в Народното събрание, при който ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев изгони от съвещанието водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и аления народен представител Антон Кутев.
Гледната точка на Цветанов е, че думите, че " министър-председателят ни унижава и ни назовава безделници " са " огорчение " и по тази причина Корнелия Нинова и Антон Кутев са си заслужили изгонването . Това беше умишлена провокация, след гласуването Бойко Борисов да не бъде изслушан в Народното събрание по настояването на Българска социалистическа партия да пристигна и да изясни кои са хората в Народното събрание, забъркани в наркотрафик и пазаруване на гласове, счита Цветанов. Вторият човек в ГЕРБ отбрани Борисов особено за думите, че има хора в Народното събрание, забъркани в наркотрафик, като още веднъж стартира тезата, че има задържан брат на народен представител от Българска социалистическа партия (бел. ред. - Илия Стоилов, брат на аления народен представител Георги Стоилов) по съмнение за присъединяване в незаконна група и наркотрафик . , сподели някогашният вицепремиер пред Нова телевизия и се оправда, че не желае да взе участие в персонални нападки. Представяте ли си да имате по през целия ден подобен дразнител като Антон Кутев в Народното събрание , продължи Цветанов.
Свикахме ексклузивен председателски съвет в Народното събрание, само че представител на Българска социалистическа партия не пристигна. Убеден съм, че в случай че не беше по този начин, на този съвет щеше да има опростяване на наказванията (бел. ред - едно съвещание наказване за Нинова, две за Антон Кутев), сподели Цветанов.
Нямаме никакви терзания, че Димитър Главчев ще си остане ръководител на Народното събрание. По-добре по-бързо да си създадат настояването сътрудниците от Българска социалистическа партия, с цел да можем да вървим напред, съобщи вторият човек в ГЕРБ.
Европейският мониторинг
Относно мониторинговия отчет на Европейска комисия, Цветанов попита дали било обикновено водач на опозицията, една жена, да каже, че отчетът бил пестник. Той се оплака, че подал ръка на Корнелия Нинова, като отишъл на представянето на кино лентата на Елена Йончева за оградата по границата, само че не срещнал схващане и в този момент следвало пестник – това прави Българска социалистическа партия. И почна да си напомня по какъв начин при първото държавно управление на Борисов мониторинговият отчет почнал да се прави на 18 месеца, а за Румъния било на 6, през 2013-2014 година нямало отчет, само че след ръководството на Орешарски нещата се трансформирали към неприятно. За пръв път в мониторингов отчет няма нова рекомендация за осъществяване към нас , посочи Цветанов, който не разяснява обстоятелството, че Европейска комисия споделя, че няма и нито една напълно изпълнена рекомендация от общо 17, дадени от Брюксел през януари, 2017 година.
Не сме имали очакване в този момент да падне мониторингът, сподели някогашният вицепремиер и добави, че " несъмнено ", ще има наказани за корупция по високите етажи на властта .
По тематиката " отминалост на приватизацията ", Цветанов също даде два съответни образеца – за Пловдивския панаир (бел. ред. – там съществена фигура е Георги Гергов) и за " Кремиковци ". Вие не желаете ли да има правдивост, с възторг съобщи някогашният вицепремиер, като добави, че " не желае да поставя която и да е договорка ", тъй като тогава щяло да излезе, че се прави законодателство за съответна договорка.
Гледната точка на Българска социалистическа партия
" Оставка, през днешния ден към този момент не си за тук ". Заради тази имитация Антон Кутев е изпъден от съвещанието на Народното събрание от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев и се със възбрана да участва на две съвещания. Главчев смята, че с тези думи съм уязвил престижа на Народното събрание, аз не считам по този начин, разяснява Антон Кутев.
Според аления народен представител, най-вероятно Движение за права и свободи ще поддържат настояването за оставка на Димитър Главчев. Той уточни, че Корнелия Нинова е споделила на Главчев да не разрешава на българския министър-председател да разрушава институциите и по тази причина е изгонена. Ако считаме по този начин, къде да го кажем, в случай че не в Народното събрание? Ако ръководителят на Народното събрание ни изгони за това, къде е демокрацията, попита Кутев.
Искам да чуя от Бойко Борисов да каже дали Манол Генов е индивидът, купувал гласове и дали Георги Стоилов взе участие в наркотрафик. В момента, в който той произнесе това, против него ще бъдат заведени каузи , безапелационен беше Кутев. Нека пристигна да каже какво има поради – за какво прави внушения против депутатите, без да споделя имена? Манол Генов има обвиняване – видяхме ли по какъв начин Борислав Гуцанов осъди България за непозволено обвиняване, видяхме по какъв начин Николай Цонев беше упрекнат и наказан, Делян Добрев също има обвиняване. Борисов сподели, че в Народното събрание обитават наркотрафиканти и хора, които купуват гласове на пандизчии. Искам да запитвам и Цветан Цветанов какъв брой пари заплати България поради присъди от Европейския съд в Страсбург, съобщи Кутев, акцентирайки, че това са каузи, за които Борисов и Цветанов персонално са виновни и би трябвало да платят персонално парите, които страната е платила поради непозволени обвинявания. Отговорът на Цветанов беше следният – за задържането на Николай Цонев нямам никакво отношение по интервенцията, тя беше водена от Роман Василев. А за господин Гуцанов да припомня, че задържането под стража беше наложено от българския съд, не от мен.
На въпрос дали Корнелия Нинова ще поддържа плана на ГЕРБ за смяна на Конституцията поради отминалостта на приватизация, Кутев не отговори директно, а разясни, че в случай че ГЕРБ е имало по какъв начин да уязви Корнелия Нинова, от дълго време е щяло да стане и тя да бъде подведена под отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР