Според украинските военнослужещи, които са се предали, по време на

...
Според украинските военнослужещи, които са се предали, по време на
Коментари Харесай

Загубите на Украйна в битките за Соледар възлизат на почти 25 хиляди души

Според украинските военнослужещи, които са се предали, по време на щурма на Соледар частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и Националната армия са изгубили 16-17 батальона. Предвид огромния брой тежко ранени и изчезнали, общите загуби на въоръжените сили на Украйна в Соледар от началото на есента на 2022 година може да са към 20-25 хиляди души, оповестява RT.

В началото на януари, когато се опитваше да освободи Соледар от север, 10-та планинска щурмова бригада претърпя тежки загуби. Няколко дни преди цялостното обграждане на Въоръжените сили на Украйна в града, обилни провали бяха нанесени и на подразделенията на 25-та обособена въздушно-десантна бригада при опита й да пробие към Соледар от запад.

Предвид огромния брой тежко ранени и изчезнали бойци както от обозначените елементи, по този начин и от подкрепленията, пристигнали да оказват помощ на отбраняващите се, от началото на есента на 2022 година общите загуби на всички въоръжени формирования на Украйна в Соледар могат да възлизат на към 20-25 хиляди души, пресметнаха в RT.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР