Според учени, човек лъже между 10 и 100 пъти на

...
Според учени, човек лъже между 10 и 100 пъти на
Коментари Харесай

Ето 6 случая, в които можем да излъжем, без да ни е гузно

Според учени, човек лъже сред 10 и 100 пъти дневно. Много, нали? Като деца ни учат, че да се лъже не е хубаво. Като възрастни разбираме че има обстановки, в които дребната неистина е била от огромно значение. В кои случаи можем да си позволим да излъжем без да ни е гузно?

Когато желаете да запазите вашето персонално пространство и сигурност
Безопасността ни постоянно е преди всичко. Ето за какво не трябва да се усещаме зле, когато лъжем, с цел да опазим персоналното си пространство от някого в обкръжението ни, който ни кара да се усещаме некомфортно и неспокойни. Това важи както за сътрудниците и познатите, които не харесваме, по този начин и за изцяло непознатите, които ни тормозят.

Когато вършиме рецензия, само че градивна
Конструктивната рецензия би трябвало да бъде почтена, само че от време на време може да употребяваме дребна неистина, с цел да омекотим метода, по който тя би прозвучала за отсрещната страна. Може да стартираме с нещо, което звучи окуражаващо, позитивно, само че по-късно да изкажем тези неща, които не ни се костват толкоз положителни. Така не бихме били нападателни в рецензията си.

Когато някой си прекарва добре
На всеки се е случвало да бъде на място, мероприятие с близки, обичан човек, на които не си е прекарвал добре за разлика от другите. В тези моменти от време на време изричаме дребна неистина, тъй като виждаме, че индивидът, който е значим за нас се усеща добре. Разбира се, когато мине задоволително дълго време и заниманието мине, ще споделим, че не сме се забавлявали изключително. Но тук позитивното на дребната неистина е, че ни оказва помощ да не развалим специфичния миг на другия.

Когато не сте близки с индивида
Тогава в избрани случаи е изцяло задоволително да излъжете. Кога разбираме, че познаваме някого задоволително добре, че да споделяме персонална или служебна информация с него? Каквото и да споделим, другият човек може да ни навреди, ето за какво дребната неистина е за предпочитане.

Когато си имаме свои проекти
Уморени сме, трансформирали сме в последния миг решението си за това къде желаеме да прекараме свободното си време и вместо да се обясняваме и да си спестим ангажиментите, избираме да кажем дребна неистина. Всъщност, от време на време човек би трябвало да мисли само и единствено за своя комфорт.

Когато някой ви попита по какъв начин се справяте
С работата, в любовта, диетата, живота като цяло. Без значение дали против вас имате човек, който любознания просто по този начин или блага персона, която е подготвена да ви спомага, в случай че нямате настройката да говорите за себе си или усещате оня детайл на клюката, дребната неистина е вашият излаз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР