Според тибетския духовен лидер Далай Лама за приемането на правилно

...
Според тибетския духовен лидер Далай Лама за приемането на правилно
Коментари Харесай

Далай Лама разказа как се взима правилно решение в трудна ситуация

Според тибетския нравствен водач Далай Лама за приемането на вярно решение в комплицирана обстановка би трябвало да се проучва без страсти и страхове, непреднамерено, след съвет с откровени другари и по-късно без страдание за избора.

" Необходимо е оптимално задействане на умствените качества , анализиране още веднъж и още веднъж. Не би трябвало да се позволява страстите да въздействат на вашето решение. Ако вземете някакво решение под въздействието на страстите, то по-късно, когато страстите улегнат, вие ще видите, че решението е било неверно ", споделя Далай Лама в изявление след срещата си с водещи съветски учени в резиденцията си в Дхарамсала преди дни.


" Силните страсти затрудняват способността ни да мислим . Те вършат нашето отношение предубедено. А което и да е решение, взето под въздействието на предубедеността ще бъде неверно ", споделя той.

За да извършите верния избор е нужен " покой на мозъка " и " в детайли обективно проучване " . " Не би трябвало да се стъпва на желанието и да се прави избор в интерес на стремежи от вас излаз. Като вземате решение би трябвало да се гледа трезво на нещата. За да извършите верния избор е доста значимо да се посъветвате с няколко другари, откровени другари ", изясни духовнят лидер.
" След това към този момент би трябвало да се вземе решение и да не се изпитва страдание. Кажете си: аз направих всичко, което бе по силите ми, желаех мнението на разнообразни другар и най-после взех решение няма защо да скърбя. Самият аз точно по този начин действам ", призна още Далай Лама.

Отначало, прибавя той, може да има съмнения, боязън. " Но по-късно би трябвало да се въоръжите с решителност . Много е значимо изначало да се направи в детайли проучване. А когато решението е взето, би трябвало да се прояви силата на волята , да се работи уверено, без да се обръща внимание на компликациите ", поучава Далай Лама.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР