Според своите създатели, шпионският фургон SpearHead 360 използва неизвестни уязвимости

...
Според своите създатели, шпионският фургон SpearHead 360 използва неизвестни уязвимости
Коментари Харесай

Шпионският фургон WiSpear може от 500 метра да хакне всеки смартфон и лаптоп

Според своите основатели, шпионският фургон SpearHead 360 употребява незнайни уязвимости в iOS и Android, с помощта на които може да се прикачи и да болести всеки смарт телефон или друго мобилно устройство на разстояние до 500 метра.
Специализираният фургон SpearHead 360 струва от $3,5 до 5 милиона .

Фургонът се създава от израелската компания WiSpear , учредена от известния израелски експерт по прихващане на данни от разстояние Талим Далиан. Компанията предлага и други сходни системи във тип на дипломатическо куфарче и дрон.

Шпионският фургон е оборудван с 24 антени и извежда на компютърни екрани всички мобилни устройства работещи в близост. Операторът може да избира в коя тъкмо система желае да проникне. SpearHead 360 може да употребява четири разнообразни метода, с цел да накара смарт телефона или преносимия компютър да стартират да обменя данни посредством Wi-Fi безжична връзка. Както за iOS, по този начин и за Android се оферират разнообразни разновидности за надзор – заразяване с вирус, подслушване на диалозите и още доста други.

Възможно е следенето и хакването на няколко цели по едно и също време. Например всички мобилни устройства, употребявани от обвинен.



Фургонът бе показан и демонстриран по време на форумите ISS World и Eurosatory. Възможна е комбинираната работа на фургона с дрона и с дребното куфарче.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР