Според свидетели израелските танкове са навлезли в покрайнините на град

...
Според свидетели израелските танкове са навлезли в покрайнините на град
Коментари Харесай

Израелски танкове навлизат в покрайнините на град Газа

Според очевидци израелските танкове са навлезли в покрайнините на град Газа, до момента в който ЦАХАЛ ускорява дейностите си против " Хамас ", заявявайки, че е умъртвила десетки терористи.

" През последните 24 часа сме поразили повече от 600 цели ", съобщи боен представител, спрямо 450 през предходния ден, като от " Хамас " също оповестиха за " тежки боеве " в северната част на Газа.

Танкове навлязоха в квартал Зайтун в южните околности на град Газа, прекъсвайки основен път от северната към южната част на палестинския анклав, оповестиха очевидци пред Агенция Франс Прес.

" Те са прекъснали пътя Салахедин и стрелят по всяко транспортно средство, което се пробва да мине по него ", сподели един от жителите, който не назова името си.

Израел неколкократно прикани 1,1 млн. души, живеещи в северната част на Газа, в това число град Газа, да се насочат на юг, с цел да избегнат военните му удари, защото продължава да извършва задачата си за " заличаване " на ръководещите на територията " Хамас ".

Въпреки че голям брой хора напуснаха през последните седмици, счита се, че десетки хиляди други към момента се намират в зоната.

От петък насам израелските сили ускориха наземната си атака като част от военния отговор против офанзивите на " Хамас " от 7 октомври, при които съгласно публични данни са починали 1400 души, най-вече цивилни, а други 239 души са взети за заложници.

Израелската войска заяви, че бойците са умъртвили " десетки " терористи при нощните конфликти, като съобщи, че те са се " барикадирали в здания и тунели и са се пробвали да атакуван бойците ".

При един от случаите изтребител се е насочил към постройка " с над 20 терористични сътрудници на " Хамас " вътре ", а различен изтребител се е насочил към пускова установка за противотанкови ракети в региона на университета " Ал-Азхар ". Университетът се намира в центъра на град Газа.

В известието се споделя още, че са изумени " оръжейни хранилища, десетки позиции за изстрелване на противотанкови ракети, както и скривалища и площадки за подготовка на дейности, употребявани от терористичната организация " Хамас ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР