Според статистиката от 30% до 60% от децата на различна

...
Според статистиката от 30% до 60% от децата на различна
Коментари Харесай

Как да отучим детето да си гризе ноктите

Според статистиката от 30% до 60% от децата на друга възраст имат този неприятен табиет.
Психолозите го дефинират като тик или „ повтарящо се държание, фокусирано върху тялото “. Включва и други натрапчиви привички – да вземем за пример навиване на коса към пръста.
Добрата вест е, че няма нищо съдбовно. Най-често това държание е неволна реакция от любознание, досада или леко безпокойствие.

Има обаче и опасности. Първо - увреждането на кожата към нокътя усилва риска от зараза.
Второ - микробите от ръцете попадат в устата.
Трето - гризането на ноктите може да повреди зъбите ви. 
Така че е по-добре да помогнете не хлапето да се откаже и то още преди този момент да се трансформира в табиет.

Ето 6 метода, които предлагат консултанти на Parents.ru.

1. Намерете занятие за ръцете. Дайте му да прави нещо, тъй че ръцето му да са ангажирани с: играчки, спинери, топки за стрес. По този метод пръстите ще са дейни, без да са в устата.

2. Използвайте стикери: Поставете стикери върху ръчно нарисуван календар, с цел да отбележите образно всички дни (или интервали от време, като „ един час след учебно заведение “ или „ при гледане на телевизия “), в които детето ви не си гризе ноктите.
Решете авансово какъв брой стикера би трябвало да събере, с цел да получи дребна " премия ". Това е добър мотиватор за детето.

3. Намерете сурогат: дайте на детето си здравословна опция - тапример то може да гризе пръчици целина, ябълки, морков или да дъвче дъвки без захар.

4. Опитайте с лак за нокти с горчив усет: покрийте ноктите на детето с транспарантен лак с горчив усет. На пазара има такива специфични за задачата артикули.

5. Направете професионален маникюр: Предложете на щерка си професионален маникюр в бюти салон. Нека сама избере какъвто цвят лак пожелае като премия за това, че не си гризе ноктите. Първо, това ще бъде мотивиращо. Второ, след посещаване в салона, красивият маникюр ще е наслада за детето и тласък да го резервира.

6. Уговорете си сигнал за напомняне: от време на време самото дете не е срещу да се откаже от неприятния табиет, само че просто не вижда, че още веднъж поставя пръсти в устата си. Измислете бърз сигнал, който можете да употребявате, с цел да го уведомите дискретно, че пръстите му са в устата. Това може да е занимателна дума или специфичен жест.

Какво родителите не трябва да вършат

Привличането на прекалено отрицателно внимание към този табиет единствено ще утежни нещата. Така че не тормозете, не наказвайте и не засрамвайте хлапето, като наричате навика „ непоносим “.
Ако крещите, в случай че се ядосвате прекалено или плеснете детето по ръката, това единствено ще му аргументи още повече стрес.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР