Според статистиката на германското министерство на вътрешните работи, през 2020

...
Според статистиката на германското министерство на вътрешните работи, през 2020
Коментари Харесай

Германия отбелязва антирекорд по престъпления с политически мотиви

Според статистиката на немското министерство на вътрешните работи, през 2020 година страната е сложила антирекорд както по сбор закононарушения от политически темперамент, по този начин и по броя на антисемитските закононарушения.
В Германия броят на политически стимулираните закононарушения през 2020 година доближава своя връх от началото на статистиката в тази област през 2001 година Това следва от данните, оповестени през днешния ден от немското държавно управление, предоставени им в отговор на искане от Зелената партия в Бундестага, заяви " Дойче Веле ".
 Недоволни стачкуват против възбраните в Германия под лозунга Достатъчно Недоволни стачкуват против възбраните в Германия под лозунга " Достатъчно "
Протестиращи в Берлин означават една година от началото на рестриктивните мерки поради COVID-19, написа БГНЕС. Около 3% от немското обитаеми...
Според този документ през 2020 година немската полиция е записала 44 034 политически стимулирани закононарушения, като 3 354 от тях са били с принудителен темперамент. Това е с 2 500 закононарушения повече от предходния антирекорд в тази област, избран през 2016 година - година след началото на рецесията, породена от солидния приток на бежанци в Германия.
В същото време Министерството на вътрешните работи на Федерална република Германия показва, че данните за броя на политически стимулираните закононарушения през 2020 година към момента могат да бъдат поправени нагоре, като се вземе поради обработката на последните данни. Според Министерството на вътрешните работи множеството политически стимулирани закононарушения - към 23 400 - са осъществени от десни радикали. Предполага се, че поддръжниците на левите хрумвания стоят зад 11 000 закононарушения. Повече от 630 закононарушения са осъществени въз основа на етническа или религиозна ненавист.
Антисемитски закононарушения в Германия
Броят на антисемитските закононарушения през 2020 година също е достигнал най-много в Германия - 2 322. По-голямата част от тях (2 204) са осъществени от поддръжници на десни екстремистки възгледи, заяви Министерството на вътрешните работи. В 56 случая антисемитските закононарушения са били насилствени, в 51 случая те са свързани с телесни повреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР