Според статистиката 80% от жените и 40% от мъжете не

...
Според статистиката 80% от жените и 40% от мъжете не
Коментари Харесай

Какво не харесваме в себе си?

Според статистиката 80% от дамите и 40% от мъжете не са удовлетворени от своята осанка. Как да се оправим с този проблем? Човек се съпоставя с другите още от самото си раждане! Психолозите настояват, че всеки стартира да съпоставя своята осанка с тази на близките още през първата година от живота си. И сякаш благите изречения от рода на “малкото ми слонче ” и така нататък могат единствено да породят комплекс за малоценност. Затова се постарайте в никакъв случай да не обсъждате в наличието на детето освен неговите физически дефекти, само че и минусите на другите хора, както и да не превъзнасяте хубостта на другите деца. Много по-правилно е да се каже: “Приятелката ти има хубави къдрици, само че по тази причина пък твоите очи са доста красиви ”, поучават експертите.

От държанието на родителите зависи до 80% какъв вид самокритика ще се образува у детето.

Кой счита себе си за по-лош от останалите

Има три съществени вида самокритика:

1. Аз съм по-добър/по-добра от останалите. Хората, които считат по този начин, са единствено към 5%.

2. Аз съм като останалите, със своитe достолепия и дефекти. Тези хора са най-вече - към 80%.

3. Аз съм по-лош/по-лоша от останалите. В това са уверени 15%.

Последната група са хората със слаба воля, може да се каже недоволните и хленчещи хора. Те непрекъснато търсят в думите на близките удостоверение на своята малоценност. А патологичното зацикляне върху някакъв физически минус се назовава дисморфофобия. Тези пациенти “окупират ” кабинетите на пластичните хирурзи с молба да им се направи нос като на Шарън Стоун или устни като на Мерилин Монро. Те обаче в никакъв случай не остават удовлетворени от резултата и не престават с опитите да се трансформират. Затова в най-хубавите клиники по пластична хирургия пациентите се одобряват единствено след информация с психиатър или психолог.

Стремеж към съвършенство или меланхолия?

60% от пациентите на американските пластични хирурзи “лягат под ножа ” в положение на дълбока меланхолия. До този извод са стигнали откривателите от Факултета по логика на психиката на Университета в Чикаго след направено в 20 клиники изследване.

И единствено 15% от дамите след интервенция считат, че животът им се е трансформирал към по-добро. Своето неодобрение, неумението да се ориентираме в живота, ние постоянно отдаваме на своята осанка. В логиката на психиката това се назовава принцип на отплата. Вместо да работим върху себе си и да създадем преоценка на полезностите си, ние упрекваме за всичките ни беди дългия си нос или кривите крайници - по този начин е по-лесно. А депресията не отминава и се развива комплекс за малоценност.

Необходима е работа върху себе си

• Започнете “умствена диета ”. Отучете се да “предъвквате ” обидите от малко значещите за вас хора. Подозрението е наш главен зложелател. Просто си обещайте да не обръщате внимание на отрицателните реплики.

• По-смело общувайте с хората. Нали близките ни възприемат по метода по който им се представяме. Дори и най-красивата пипкава и схваната в ръцете жена ще загуби пред дамата с жив разум и възприятие за комизъм.

• Избавете се от стандарта, че вашата значителност зависи от дължината на краката ви или размера на гърдите. С тях можете да привлечете някого, само че надали ще го задържите.

• Опитайте се да разгледате своите дефекти под различен ъгъл. Може би в тях се крие вашето обаяние? Нали нашите дефекти са част от това, което ни отличава от останалите. Често след направените пластични промени човек губи своята характерност.

Какво най-често провокира недоволството

По данни на Американската здравна асоциация има няколко елементи на тялото, които най-често са обект на рецензия и неодобрение.

При дамите това са:

1. Краката (бедрата).

2. Гърдите.

3. Коремът.

4. Очите.

5. Устните, брадичката.

6. Носът и ушите.

7. Образоваността и интелектът - единствено спрямо другите дами.

8. Собственият мъж - като отражение на личните дефекти.

При мъжете:

1. Размерът на половия член.

2. Ръстът.

3. Физическата мощ.

4. Положението в обществото, положението.

5. Умението да пие.

6. Образоваността.

7. Щръкналите уши, плешивото теме.

8. Собствената жена - като отражение на личното равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР