Според социологическо проучване, публикувано във вторник, украинският президент Владимир Зеленский

...
Според социологическо проучване, публикувано във вторник, украинският президент Владимир Зеленский
Коментари Харесай

Зеленский не би спечелил, ако изборите се провеждаха днес: SOCIS

Според социологическо изследване, оповестено във вторник, украинският президент Владимир Зеленский не би спечелил, в случай че изборите се организираха в този момент. Правителството е отсрочило всички избори за времето на войната с Русия.

Проучването, извършено от украинската социологическа организация SOCIS, демонстрира, че Зеленский изостава на първия тур, а по-късно губи втория тур от наскоро уволнения военачалник Валерий Залужний.

Проучването на SOCIS демонстрира, че Залужний ще получи 41 % от гласовете на първия тур и 67,5 % на втория тур, до момента в който сегашният президент ще получи единствено 23,7 % в началото и не повече от 32,5 % на втория тур.
Бившият президент Пьотр Порошенко би получил едвам 6,4% от гласовете на първия тур, а някогашният ръководител на украинския парламент Дмитрий Разумов - едвам 5,6%, показва социологическата организация.

 Ако парламентарните избори се проведат през днешния ден, хипотетичният " Залужний блок " ще получи 46,4% от местата, партията на Зеленский - единствено 21,1%, а Порошенко - най-много 7,5%.

Социологическите изследвания в края на 2023 година демонстрират, че Залужний насочва предизвикателство към Зеленский. Въпреки това прогнозите бяха, че настоящият президент ще получи над 47% от гласовете на първия тур и ще победи генерала на втория тур.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР