Според сирийската държавна телевизия Ихбария, която се позовава на местни

...
Според сирийската държавна телевизия Ихбария, която се позовава на местни
Коментари Харесай

Ново въздушно нападение в Сирия взе цивилни жертви, твърдят проправителствени източници

Според сирийската държавна телевизия " Ихбария ", която се базира на локални източници, ръководената от Съединени американски щати коалиция е блъснала град Багуз в провинция Дейр Ез-Зор. Въздушният удар е лишил живота на 16 цивилни, в това число 7 деца, твърди малкия екран, представена от съветската осведомителна организация " Спутник ", както и от съветският информативен монополист ТАСС. " Спутник " от дълго време беше жигосана от френския президент Еманюел Макрон за " проводник на въздействие ".
" Военновъздушни сили на интернационалната коалиция е направила ново закононарушение: 16 цивилни лица, в това число 7 деца, бяха убити вследствие на всеобщи въздушни удари по Багуз в югоизточната провинция Дейр ез-Зор ", гласи известието, представено от БГНЕС.
По-рано през вчерашния ден (13 февруари) локални медии оповестиха, че минимум 4 цивилни са били убити във въздушен удар на ръководената от Съединени американски щати коалиция.
Миналата събота доминираните от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) оповестиха началото на интервенция, ориентирана към освобождението на Багуз от терористичната група " Ислямска страна " (ИД). Подразделенията на Съюз на демократичните сили настояват, че Багуз е последното населено място на ИД в Сирия. Силите на Съюз на демократичните сили са ангажирани в битката против терористите и са подкрепени от ръководената от Съединени американски щати коалиция.
Коалицията постоянно прави въздушни удари в провинция Дейр Ез-Зор. През януари " Ихбария " заяви, че минимум 20 цивилни са убити и още няколко са ранени след въздушна офанзива на проамериканската коалиция в Дейр Ез-Зор. Сирийските управляващи неведнъж приканиха Организация на обединените нации да потърси отговорност за цивилните жертви и да постави завършек на " неоторизираното наличие " на американската коалиция на сирийска територия.
През декември предходната година американският президент Доналд Тръмп разгласи изтеглянето на американските войски от Сирия, само че не даде график за тяхното отдръпване. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи предходната седмица, че Вашингтон ще извърши добре координирано евакуиране на войските си от Сирия, до момента в който продължава битката с ИД, добавяйки, че Съединени американски щати ще разчитат на съдружните си сътрудници и съдружници за трайно проваляне на групировката.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР