Според Шийла Джаксън Лий слънчевото затъмнение се е случило, заради

...
Според Шийла Джаксън Лий слънчевото затъмнение се е случило, заради
Коментари Харесай

Конгресмен от САЩ: Луната е малка планета от газове

Според Шийла Джаксън Лий слънчевото затъмнение се е случило, поради рекордното доближаване на земния сателит до нас
Конгресменът от Демократическата партия Шийла Джаксън Лий изнесе лекция за космоса пред деца, говорейки им главно погрешни обстоятелства. Тя изясни, че " Луната е планета, формирана най-вече от газове ".

" Чували сте думата " пълнолуние " нали? ", попита риторично конгресмена. " Понякога би трябвало да се възползвате от опцията просто да излезете и да видите този цялостен кръг, който е формиран най-вече от газове. "

" И по тази причина въпросът е за какво или по какъв начин бихме могли като хора да живеем на Луната? " Джаксън Лий добави. " Такива ли са газовете, че да можем да създадем това? ", продължава разсъжденията си американския политик.

Още по-любопитен е фактът, че Шийла Джаксън Лий е ръководила галактическия подкомитет към Научната комисия на Конгреса на Съединени американски щати.

  " Това, което ще видите през днешния ден, ще бъде най-близкото разстояние, на което Луната в миналото е била през последните 20 години, което значи, че тя ще ни изключи светлината, тъй като ще бъде покрай Земята. Това е необикновено преживяване, " сподели тя по отношение на слънчевото затъмнение на 8 април.

Джаксън Лий към този момент има известност на странни изказвания за космоса. Както оповестява Sky News, през 1997 година тя изиска НАСА да й покаже знамето, което " нейните астронавти са сложили на Марс ". Когато вестникът The Hill написал това, Шийла Джаксън Лий обвинила изданието в " расизъм ". По мотив мненията на сегашните си изявления за Луната, конгресмена се опита да трансферира виновността на републиканците.

В реалност никой не е посещавал Марс, Луната не е планета и освен, че не е формирана от газ, а и съвсем няма атмосфера. Слънчевото затъмнение не се дължи на обстоятелството, че естествения ни сателит е по-близо до нас, а на прекосяването му пред Слънцето.

Спорните изявления на Шийла Джаксън Лий не са единствено в света на науката. Преди тя е заявявала, че Северен и Южен Виетнам към момента са разграничени, че конституцията на Съединени американски щати е на над 400 години (тя е в действие от 235 г.), като също така е подлагала на критика Wikipedia вместо WikiLeaks. Гафовете обаче не пречат на политическата ѝ кариера. Шийла Джаксън Лий е в Конгреса от 30 години.

В опит да оправдае изявленията си демократката декларирала пред New York Post, че се е объркала и не е желала да каже Луната, а Слънцето. Но даже тогава изявленията ѝ биха били неправилни.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР