Според сега действащото законодателство неустойките за непогасени бързи кредити са

...
Според сега действащото законодателство неустойките за непогасени бързи кредити са
Коментари Харесай

Искат таван на неустойките при бързите кредити

„ Според в този момент настоящото законодателство неустойките за непогасени бързи заеми са стотици проценти. Моето предложение е да има таван, неустойките да бъдат до два пъти най-много. В доста случаи неустойката е кратно по-висока. Ако има таван, ще бъдат предпазени правата на кредитополучателите “, съобщи пред БНР Спас Панчев, самостоятелен народен представител, вносител на законодателните промени, засягащи потребителските заеми, съгласно които неустойката по бърз заем да може да доближава двойния размер на главницата.

Това значи, че в случай че човек е взел 2000 лв. заем от компания за бързи заеми, неустойката за закъснение, която ще би трябвало да заплати, може да доближи 4000 лв..

По думите на народния представител нормално заеми получават по-бедни хора, които по-късно нямат пари, с цел да отидат в съда и да се пазят от уговорка, която не отговоря правилно на настояванията им.

„ С тавана компаниите за бързи заеми ще се преценяват “, сподели Панчев.

„ С юристите, с които се съветвах, се обединихме към две хрумвания. Или да се следва концепцията за прекаленост и накърняващи положителни нрави правила, или да се мине на арбитраж. Надделя концепцията да се мине по този път и по тази причина предложих такива условия. Категорично уверено това, което направих, е в полза на кредитополучателите “, безапелационен бе самостоятелният народен представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР