Според сайта Severe Weather Europe, в някои части на Северна

...
Според сайта Severe Weather Europe, в някои части на Северна
Коментари Харесай

Поройни валежи и наводнения започват на Балканите

Според уеб страницата Severe Weather Europe, в някои елементи на Северна Италия, Хърватско и Босна и Херцеговина към този момент се следят съществени местни наводнения. През идващите 3-4 дни се чака доста по-голямо количество превалявания, защото валежната конюнктура в района се резервира.

Централна Италия

Очакват се още превалявания по източните скатове на централните Апенини, централна Италия през днешния ден и на следващия ден. Предвиждат се до 100 mm и повече превалявания в обособени региони. Очакват се още наводнения и свлачища.

Западните и Южните Балкани

Продължителни превалявания се чакат през днешния ден и на следващия ден по източните скатове на Динарските планини в Северна Босна и Херцеговина и Хърватско, като се чакат до 150-180 мм акумулирани превалявания. Очаква се продължение на наводненията, както и съществени вреди.

Големи превалявания се чакат и в елементи от Албания, Северна Македония и Гърция през днешния ден и в сряда. До края на интервала се чака до 80-130 мм. Очакват се местни наводнения.

У нас , съгласно множеството модели, съществени превалявания ще има до четвъртък в това число.

В идващите часове ще завали в западните и северозападни региони, като валежните количества съгласно английския модел UKMO и американския ГФС, както и европейските модели HIRLAM и ICON, в обособени региони на Западна и Северозападна България и Югозападна Румъния ще доближават и надвишават 20 мм (литра на квадратен метър) за 6-часов интервал, с акумулирани количества до четвъртък 60-80 литра (над една и половина месечна норма за 24 до 36 часа).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР