Според съобщения в медиите, след опита за въоръжен бунт от

...
Според съобщения в медиите, след опита за въоръжен бунт от
Коментари Харесай

Обрат! Изчезна още един руски генерал

Според известия в медиите, след опита за въоръжен протест от ЧВК " Вагнер " на Евгений Пригожин, различен военачалник от въоръжените сили на РФ изчезна от медийното пространство.

Според Avia.pro с позоваване на телеграм каналите, става дума за генерал-полковник Михаил Мезинцев.
-->
По едно време военният водач се реалокира от Министерството на защитата, с цел да служи в ЧВК Вагнер. Журналистите означават, че преди въоръжения протест Мезинцев постоянно се появявал в медийното пространство, само че в този момент съвсем нищо не се чува за него.

Сслед случая на бойците от ЧВК " Вагнер " беше препоръчано или да се причислят към въоръжените сили на РФ, или да се върнат при фамилиите си, или да се реалокират в Беларус.

На този декор не е известно какъв избор би могъл да направи Михаил Мезинцев, който малко преди протеста мина в лагера на " вагнеровците ".

Изчезването на генерала от медийната среда обаче може да се дължи и на обстоятелството, че медиите, благосъстоятелност на Пригожин, на процедура са прекратили работа и не отразяват активността на ЧВК.

Няма публични мнения по обстановката, написа glasnews.bg.

На този декор каналът Telegram на ЧК на ОГПУ разбра повода за ограниченията, подхванати против заместник-командващия на НВО военачалник Сергей Суровикин. Съобщава се, че против него са формирани два отчета, като това са създали хора от близкото му обграждане.

В документите се отбелязва, че Суровикин е работил в тясно съдействие с Евгений Пригожин преди и по време на „ акцията против Москва “, подкрепяйки предприемача.

В резултат на това Шойгу назначи инспекции на подадените отчети. Информацията се ревизира от силите за сигурност на специфичните служби на Руската федерация, военната прокуратура и други структури.

Отбелязва се, че Суровикин не е арестуван публично, само че се твърди, че е непринудено в изолираност по време на инспекцията.

Очаква се той да се появи вкъщи на 4 юли 2023 година - рождения ден на брачната половинка му Анна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР