Според съобщение, публикувано от официалния туитър акаунт на ЕКА, телеметричната

...
Според съобщение, публикувано от официалния туитър акаунт на ЕКА, телеметричната
Коментари Харесай

УСПЕХ: Мисията на САЩ и ЕКА Солар Орбитър посети Венера!

Според известие, оповестено от формалния туитър акаунт на ЕКА, телеметричната информация от “Солар Орбитър ” демонстрира, че всички бордови системи са в редовност след облитането. 

Основната научна задача на американо-европейската задача е да учи Слънцето, тъй че днешното посещаване на Венера бе осъществено за промяна на траекторията и доближаване с нашата звезда. Въпреки че венерианските проучвания са вторичо задание, “Солар Орбитър ” въпреки всичко организира научни наблюдения на планетата – бяха включени няколко прибора, измежду които магнетометърът (MAG), опитът за радиовълни и плазма (RPW) и детекторът за обикновени частици (EPD).

Поради спецификите на задачата, фотоси на Венера не бяха снимани по време на облитането. “Солар Орбитър ” има камери, само че те са особено предопределени за слънчеви наблюдения. Роботизираният уред постоянно би трябвало да насочва топлинния си щит към нашата звезда, а камерите също са ситуирани в тази посока. Останалите принадлежности, които бяха включени през днешния ден, нямаха такива ограничавания – те се занимават главно с проучването на магнитното поле и физиката на галактическата плазма, тъй че точното им ориентиране не е фактор. 

За разлика от Земята, Венера няма ясно изразена магнитосфера, заради което слънчевият вятър взаимодейства непосредствено с нейната атмосфера. По време на днешното посещаване на планетата “Солар Орбитър ” се концентрира върху проучването на тези взаимоотношения. Очаква се през идващите няколко дни галактическият уред да стартира да изпраща събраните научни сведения към наземния център, тъй че скоро екипът ще разполага с данните. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР