Според руския първи дипломат Организацията за сигурност и сътрудничество в

...
Според руския първи дипломат Организацията за сигурност и сътрудничество в
Коментари Харесай

Лавров: Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е станала придатък на ЕС и НАТО

Според съветския първи посланик Организацията за сигурност и съдействие в Европа е станала инструмент на Съединените щати и страните от НАТО. 
ОССЕ се трансформира в придатък на НАТО и Европейския съюз. Нека да признаем, че организацията в този момент е на ръба на пропастта. Възниква въпросът дали има смисъл да се влагат старания да оцелее.
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия

Освен че сложи под въпрос развиването на организацията и способността ѝ да се приспособява към " обективната действителност ", Сергей Лавров упрекна Запада в хибридна война против Москва. По думите му глобите, наложени поради нашествието в Украйна, са въведени от предпочитание да бъде разрушена съветската стопанска система.В Република Северна Македония, която е хазаин на 30-ата среща на външните министри от ОССЕ, водачите на страната настояха за разговор и завършек на войната в Украйна. По-рано европейският висш представител по външната политика и сигурността, Жозеп Борел, разяснява:
Пристигането на съветския външен министър Сергей Лавров на министерската среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в Скопие е добра опция да чуе за какво Русия е наказана и изолирана, а по-късно да се върне в Москва и да каже на господаря на Кремъл, че Европейският съюз и ОССЕ остават обединени в осъждането на агресивното и нелегално държание на Русия.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността

Делегации от близо 60 страни вземат участие във форума. Но поради наличието на Лавров, Украйна и балтийските страни бойкотираха срещата. Докато американският държавен секретар и българският външен министър напуснаха Скопие преди идването на съветския им сътрудник.Въпреки че по-рано страната ни позволи самолетът на Лавров да премине над България, с цел да стигне до македонската столица, той е пътувал през Гърция и Турция. От съветската осведомителна организация ТАСС позволяват, че това се е случило поради говорителката на външното министерство в Москва, Мария Захарова, която е глобена от Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР