Според Русия Украйна е ударила важни мостове, които свързват Крим

...
Според Русия Украйна е ударила важни мостове, които свързват Крим
Коментари Харесай

Според руските власти Украйна е ударили два моста, водещи към Крим

Според Русия Украйна е блъснала значими мостове, които свързват Крим с Херсонска област. Назначените от Москва управляващи в региона настояват за офанзиви против оборудване, ситуирано сред град Геническ и северната част на окупирания полуостров. При ударите са потърпевши газопровод и учебно заведение.

Руският губернатор на Херсон заяви и за офанзиви против Чонгарския мост, който Украйна блъснала и през юни. Освен това упрекна силите на Киев, че употребявали английски ракети. Украйна удостовери за удари против мостовете и ги назова " значими информационни пътища " за Русия.

Володимир Зеленски заяви, че съветските сили са изстреляли близо 70 ракети и 180 дрона против Украйна в границите на седмица.
Успяхме да свалим забележителен брой от тях. Ще създадем всичко допустимо небесният щит на Украйна да стане по-силен. В нашето небе можем да покажем, че терорът губи.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

А в Саудитска Арабия завършиха договарянията за мир в Украйна. В тях участваха близо 40 страни, измежду които Индия, Китай и Съединени американски щати. Русия обаче не беше поканена. От Киев оповестиха, че полемиките са били продуктивни, до момента в който от Москва разясниха, че те са неуспех.   

Тази есен Зеленски се надява на среща на върха със международните водачи, които да обсъдят препоръчаната от него формула за мир.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР