Според Ройтерс срещата ще бъде с участието и на Финландия. След

...
Според Ройтерс срещата ще бъде с участието и на Финландия.
След
Коментари Харесай

Швеция изпълни условията и очаква зелена светлина от Анкара за НАТО

Според Ройтерс срещата ще бъде с присъединяване и на Финландия.

След срещата с Ердоган Столтенберг съобщи, че Швеция е изпълнила турските условия, с цел да се причисли към НАТО и е допълнила законодателството си, с цел да отговори на безпокойствата на Турция в региона на сигурността, заяви ДПА.

Нови антитерористични закони влязоха в действие в Швеция на 1 юни, които вършат нелегално присъединяване, финансирането и поддръжката за терористични организации.

Както оповестява Анадолската организация, срещата сред Столтенберг и Ергодан в двореца Долмабахче е траяла към час и е била при закрити врата.

На нея са участвали още новият външен министър на Турция Хакан Фидан, новият министър на защитата Яшар Гюлер, прессекретарят на турския президент Ибрахим Калън и представители на НАТО.

Финландия и Швеция подадоха молби за участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна. Финландия получи зелената светлина за присъединението си към алианса в края на март тази година, откакто турският парламент ратифицира кандидатурата й, и на 4 април стана 31-вата членка на НАТО. Кандидатурата на Швеция обаче е в застой поради възражения от страна на Турция, която упреква Стокхолм, че дава леговище на членове на терористични организации.

Различни организации организираха протестно шествие през вчерашния ден в Стокхолм, обединени под знамето на така наречен " Алианс против НАТО ". Този самобитен " чадър " е композиция от кюрдски организации, леви групи, анархисти, юношески и климатични деятели и хора, които се опълчват на новите антитерористични закони на Швеция, както тези, които приканват за свободни медии, заяви Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР