Според резултатите социалдемократитите печелят изборите, но разликата им с християндемократите

...
Според резултатите социалдемократитите печелят изборите, но разликата им с християндемократите
Коментари Харесай

Кой ще бъде следващият канцлер на Германия?

Според резултатите социалдемократитите печелят изборите, само че разликата им с християндемократите е 1,5%. Кандидатите за канцлер и на двете партии направиха поръчка да оглавят идната коалиция. Развръзката е в това, който ще успее да убеди „ Зелените “ и либералите от Партията на свободните демократи, които са надлежно на трето и четвърто място. Преговорите към този момент са в деяние.

Социалдемократите посрещнаха с тържествуване първите данни, a християндемократите трябваше да одобряват най-ниския резултат в историята на партията. Въпреки загубата минути след първите резултати Армин Лашет направи поръчка да ръководи.
Снимка: bTV

„ Ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем консервативно държавно управление, тъй като Германия има потребност от бъдеща коалиция, която да модернизира нашата страна “, сподели той.

Социалдемократът Олаф Шолц, който събра най-вече гласове, също разгласи, че ще оглави държавно управление и съобщи, че консерваторите би трябвало да останат съпротива.

„ Много жители избраха ГСДП, тъй като желаят смяна в ръководството и тъй като желаят идващия канцлер да е Олаф Шолц “, съобщи той.

И двете огромни партии изпратиха сигнали за договаряния със „ Зелените “.

„ За първи път в историята на федералната република ние сме водеща мощ, която може да взе участие в построяването на страната “, сподели Аналена Бербок, съпредседател на партията.

Либералите предложиха на „ Зелените “ да стартират диалози преди другите срещи.

„ Задачата към всички партии с огромна политическа отговорност е, че жителите желаят центристко държавно управление “, счита Кристиян Линднер, водач на ПСД.

Следващият парламент ще е най-големият в историята на федералната република с 735 депутати.

Крайнодесните падат на пета позиция, само че печелят като първа мощ в източните провинции Тюригния и Саксония. И четирите партии обаче изключват общо ръководство с “Алтернатива на Германия”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР