Според резултатите моят съпреник Екрем Имамоглу води в надпреварата. Поздравявам

...
Според резултатите моят съпреник Екрем Имамоглу води в надпреварата. Поздравявам
Коментари Харесай

Ердоган Изгуби Истанбул!

Според резултатите моят съпреник Екрем Имамоглу води в конкуренцията. Поздравявам го и му искам триумф. Надявам се, че той ще служи добре на Истанбул, съобщи Йълдъръм, представен от Агенция Франс Прес.

Йълдъръм съобщи, че изборите са посочили, че демокрацията в Турция действа чудесно, съобщи Ройтерс

Имамоглу уточни, че успеха му в Истанбул бележи " ново начало " за Турция.

В изказване пред телевизионниет камери Имамоглу акцентира, че в действителност повторният избор е победа на демокрацията, на волята на народа на Истанбул. Имамоглу прикани президента Реджеп Тайип Ердоган да работят дружно за разрешаване на тежките проблеми, пред които са изправени жителите на мегаполиса.

Моето предпочитание е да работим дружно по всички проблеми, нашите съграждани чакат работа и разрешаване на проблеми. Затова съм подготвен всеки миг да се срещна с вас и да обсъдим пътната карта, по която като кмет на Истанбул бих желал да работим, сподели Имамоглу. Той даде обещание, че ще вложи всички сили за разрешаването на проблемите. Имамоглу уточни, че избирането му не е победа, а е ново начало и че ще работи с всички дружно за напредъка на мегаполиса. Занапред всичко ще бъде доста хубаво, сподели в умозаключение Имамоглу.

Победата на опозицията на днешните повторни избори за кмет на метрополията бележи завършек на 25-годишния надзор на ислямо-консервативния лагер върху кметството в Истанбул - най-големия град на Турция и икономическа столица на страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

Имамоглу, който е от кемалистката НРП, разчиташе също на поддръжката на националистическата " Добра партия " и на прокюрдската Демократичната партия на народите, канализирайки по този метод главните сили, враждебно настроени към Ердоган, отбелязва Агенция Франс Прес.

Днешният избор се състоя близо три месеца след локалните избори на 31 март, извоювани в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи с доста дребна разлика Бинали Йълдъръм, който е някогашен министър председател и непосредствен помощник на президента Реджеп Тайип Ердоган.

След седмици на възражения от страна на ръководещата партия за резултатите от вота в Истанбул, Висшата изборна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повтаряне на 23 юни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР