Според ръководителя на тима на Ред Бул във Формула 1

...
Според ръководителя на тима на Ред Бул във Формула 1
Коментари Харесай

Шеф в Ред Бул смята, че е трябвало и Хамилтън да получи наказание за инцидента на „Монца“

Според ръководителя на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер и Макс Верстапен, и Люис Хамилтън носят виновност за случая в Гран При на Италия предходната седмица, който отстрани и двамата водачи от конкуренцията на „ Монца “.

Той се случи на първия шикан в 27-а обиколка, когато Хамилтън се връщаше на пистата след своя питстоп, до момента в който Верстапен бе набрал скорост на дългата старт-финална права на „ Монца “. В началото на зоната за прекъсване британецът имаше задатък, само че по-дълбокото прекъсване на водача на Ред Бул му разреши да се изравни с него още в дясната крива. Това сложи Верстапен отвътре за втората част от шикана, само че Хамилтън го притисна прекалено много, той се качи върху високия бордюр, а от там и върху болида на британеца.

Веднага след случая стюардите на Гран При на Италия оповестиха, че той ще бъде прегледан след края на надпреварата на „ Монца “, като привикаха и двамата водачи да дадат пояснения. След това следствие те наказаха Верстапен с три места обратно на старта за идната Гран При на Русия, макар че известното мнение в падока бе, че случаят е чисто спортен и двамата водачи имат равна виновност за него.

Сега Хорнер затвърди своето мнение, че случаят е бил спортен и е трябвало или нито един водач да не бъде наказван, или и двамата да получат идентична глоба.

„ Все още споделям това мнение – и двамата изиграха роля в него и е мъчно да се раздели тъкмо виновността сред двамата. Ако ФИА искаше да покаже, че няма да толерира сходни произшествия, можеше да се даде еднообразно наказване и за двамата. Те обаче решиха, че Макс носи по-голяма виновност и защото той не приключи единствената алтернатива бе да го санкционират за идващото съревнование, което ние одобряваме “, сподели Хорнер.

„ Беше чудноват удар, само че и двамата водачи незабавно оповестиха по радиото, че са добре. А тъй като Люис се опитваше да даде обратно и да се върне в надпреварата даже здравната кола не бе изкарана. Радвам се, че ореолът свърши своята работа. Мисля, че даже и най-големите му съперници към този момент са с променено мнение “, добави Хорнер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР