Според психолозите именно есента е сезонът, в който е най-вероятно

...
Според психолозите именно есента е сезонът, в който е най-вероятно
Коментари Харесай

Защо есента, а не пролетта е най-доброто време за любов

Според психолозите точно есента е сезонът, в който е най-вероятно да си намерите непрекъснат сътрудник. Обяснението е просто. Всяка година, когато температурите спаднат, даже и най-заклетите ергени се отхвърлят от свободата си и търсят връзка – за по-сериозни връзки или просто за страховит секс, с цел да създадат студените месеци по-поносими.


Точно като листата на дърветата , химията на тялото ни се трансформира през есента, помагайки да намерим любовта. Има няколко научни аргументи за това.

Друг добър фактор за запознанства, колкото и да е необичайно, е обвързван с нашите вкусови рецептори . Пикантните подправки, които стартират да се употребяват необятно във всички есенни ястия, покачват либидото. В допълнение, друго изследване сподели, че мъжете и дамите имат по-високи равнища на тестостерон през дъждовния сезон, което усилва половото предпочитание и при двата пола. Сезонните аромати, изключително ванилия, могат също да подтикват това предпочитание.



Но за какво избираме моногамията пред непринудения секс? Натуропатичният доктор доктор Дженифър Стаг има вяра, че желанието да се откри благонадежден и неповторим сътрудник през есента се дължи на промени в ДНК . Стаг изяснява, че има почти 5000 разнообразни гена, които наподобява се въздействат от сезоните и е евентуално да " мутират " заради промени в температурата и светлината. Научните проучвания също по този начин демонстрират сезонни промени в ДНК, които въздействат върху метода, по който се създават хормони, като по този метод трансформират половото ни предпочитание и държание.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР