Според проучване, поръчано от Nokian Tyres, броят на износените гуми

...
Според проучване, поръчано от Nokian Tyres, броят на износените гуми
Коментари Харесай

Шофьорите могат да удвоят живота на гумите си с лесен трик

Според изследване, поръчано от Nokian Tyres, броят на износените гуми на пътя е обезпокоително висок. Шофьорите нормално закупуват нови гуми когато дълбочината на протектора е съществено повредена и представянето на гумите е мощно наранено. Експертите обаче са единомислещи, сигурността следва постоянно да бъде преди всичко. Първокласните гуми дават нужната композиция от сигурност и устойчивост.

Безопасността е от първостепенно значение за водачите при покупка на нови гуми. Други значими фактори са издръжливостта, разхода на гориво, и цената. Това стана ясно от изследването поръчано от Nokian Tyres (направено през март 2021 година от организацията за пазарни изследвания YouGov). Проучването е извършено в Германия, Северна Италия, Русия, Швеция и Финландия. Във всяка страна 1000 водачи на леки коли, които са виновни за покупката на гуми, са взели дали отговор на въпросите.

Проучването демонстрира, че повече от един на всеки четири водача ще закупи нови зимни гуми едвам когато дълбочината на протектора доближи до минималната дълбочина избрана по закон. Още повече, съвсем една четвърт от запитаните показват, че биха купили нови гуми едвам когато виждат, че характерностите за сигурност са доста намалели. Тези данни не включват водачи, които употребяват всесезонни гуми.

Директорът „ Техническо обслужване на клиенти ” в Nokian Tyres Мати Мори е обезпокоен от резултатите.

„ Никога не би трябвало да износвате гумите си до краен лимит. Дълбочина на протектора от 4 милиметра е рационалният предел когато да промените гумите си. Когато дълбочината на протектора падне под 4 милиметра, характерностите на гумата доста се утежняват, изключително във връзка с попречване на аквапланинг. Много плитката дълбочина на протектора също по този начин покачва риска от продупчване. “

Цената на гумата нормално е индикатор и за нейната устойчивост

Шофьорите би трябвало да вземат поради целия експлоатационен живот на продукта. Цената постоянно, даже и да е отчасти, се дефинира от употребяваните за произвеждане материали. Първокласните гуми имат по-добри, по-издръжливи каучукови сплави и железни съставни елементи, в сравнение с по-евтините други възможности. Например гумите за SUV и ванове на Nokian Tyres употребяват арамидни нишки, които укрепват страниците.

„ Въпреки всичко, износването на гумите не трябва да бъде единственият аршин за избора Ви. Безопасността също е изключително значима, а също и сцеплението на мокро и предотвратяването на аквапланинг. “, споделя Мати Мори.

„ Шофьорите могат да усилят безвредния експлоатационен живот на гумите си като сменят местата на предните и задните гуми. Това ще спомогне за равномерното изхабяване на гумите. За жал, промяната на местата на гумите е рядко срещана процедура, макар, че това може да удвои пробега, който можете да изминете със съответния комплект гуми. “, споделя той.

Правилното предпазване също може да усъвършенства издръжливостта на гумите. Най-доброто място за предпазване на гумите Ви е хладно и изсъхнало място, предпазено от директна слънчева светлина. Това е значимо, защото изследването на Nokian Tyres демонстрира, че повече от 75% от водачите съхраняват гумите си вкъщи. 21% от запитаните употребяват хотел за гуми, това е по-често срещано в Швеция, Германия и Италия, в сравнение с във Финландия и Русия.

Използване на екологични материали

Издръжливите гуми са пестелив избор за потребителите и най-хубавият вид за околната среда. Проучването на Nokian Tyres пита водачите и за настройките им във връзка с тематиките за запазване на околната среда. Младите възрастни смятат за значимо да се понижат излъчванията на въглероден диоксид от производството на гуми; по-възрастните водачи са загрижени за отделянето на пластмасови микрочастици и потреблението на гориво. Има също по този начин разлики в отговорите на другите полове: дамите са по-загрижени от мъжете във връзка с отделените излъчвания въглероден диоксид и производството с устойчиви първични материали. Мъжете, въпреки това, са по-загрижени за разхода на гориво и външния звук при търкаляне, всред други неща.

Nokian Tyres е пионер в промишлеността за автомобилни гуми във връзка с стабилно произвеждане, и Харри Мюлемаа, старши управител „ Научноизследователска и развойна активност “ работи по тематиката от началото на 2000 година насам.

“Consumers often approach sustainability from the points of view of fuel consumption, tire wear, or tire recycling. Nokian Tyres’ current research is more and more focused on finding bio-based and recyclable raw materials. We have already achieved a lot in making tires safer, reducing fuel consumption, and improving wear resistance. We can also consider other sustainability approaches alongside them, ”
Myllymaa states.

Ето по какъв начин водачите се грижат за зимните си гуми

57.8% постоянно ревизират налягането в гумите
56.1% ревизират дълбочината на протектора
47.6% вземат поради възрастта на гумите
28% сменят местата на предните и задните гуми
24.6% отстраняват камъчета попаднали в каналите на гумите им
20.8% усилват налягането в гумите си когато и товара е по-голям

Ето по какъв начин водачите се грижат за всесезонните си гуми

58.4% постоянно ревизират налягането в гумите
47.5% ревизират дълбочината на протектора
43.5% вземат поради възрастта на гумите
25.4% сменят местата на предните и задните гуми
20% отстраняват камъчета попаднали в каналите на гумите им
18.6% усилват налягането в гумите си когато и товара е по-голям

*Източник: Nokian Tyres
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР