Според проучване на метеорологичната служба на Великобритания глобалното затопляне на

...
Според проучване на метеорологичната служба на Великобритания глобалното затопляне на
Коментари Харесай

Глобално затопляне или ледников период

Според изследване на метеорологичната работа на Англия световното стопляне на климата на Земята се отсрочва. Последните модели на климатичната интензивност на нашата планета са посочили закъснение на процесите на стопляне.

За изненада на учените от целия свят температурите на нашата планета са забавили темпа си на повишаване с близо 20 %. Възможните аргументи за това, съгласно специалистите са смяната в придвижването на океанските течения или промените в интензивността на слънчевата интензивност.

Твърдението на английските учени е доказано и от изследванията на съветските им сътрудници Владимир Башкин и Рауф Галиулин от Института за фундаментални проблеми при Руската академия на науките.

Според тях световното стопляне не просто ще забави своите темпове, само че и Земята ще навлезе в мини ледников интервал още през 2014 г.

Този така наречен мини-ледников интервал ще доближи своя връх някъде към средата на столетието, като се чака първичното намаляване на температурите да бъде извънредно внезапно.

По думите на съветските учени задаващото се захлаждане е в директно разследване от увеличените темпове на ползване на сила в международен и в районен мащаб.

Международната общественост на физиците се сплотява към мнението, че след този къс интервал на изстудяване на климата ще настъпи стопляне в резултат на високите равнища на парникови газове в атмосферата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР