Според проучване на Евробарометър“ интересът на европейците към предстоящите избори

...
Според проучване на Евробарометър“ интересът на европейците към предстоящите избори
Коментари Харесай

Евробарометър: По-слаб интерес към евроизборите сред българите в сравнение с другите европейци

Според изследване на „ Евробарометър “ ползата на европейците към идните избори за Европейски парламент е доста по-висок, в сравнение с към последния избор преди пет години. Тази наклонност обаче не важи за нашата страна, където едвам 50% от интервюираните са споделили, че ще гласоподават.

Относно главните тематики, които вълнуват жителите на Стария континент, тук нашите сънародници са на едно мнение с останалите. Бедността, опазването на здравето, безработицата и защитата са главните цели съгласно тях. За сънародниците ни обаче въпросът с климатичните промени е на дъното на таблицата, спрямо останалите 26 страни-членки.

62% от респондентите в България са на мнение, че гласуването е още по-важно в сегашния геополитически подтекст, което обаче слага страната на последно място измежду държавите-членки, където процентът е 80.

Интересна разлика сред нас и останалите страни е мнението дали има изгода от еврочелнството. У нас процентът е 52, за целия Европейски Съюз той е над 70. Това ни слага на последно място измежду страните-членки.

Българските отговори на въпроса " С кои от следните полезности би трябвало да бъдат защитавани предпочитано от Европейския парламент през идващите 5 години? " демонстрират изцяло припокриване със междинния за Европейски Съюз избор преди всичко да се сложи " Мирът " (47%). Вторият по периодичност отговор (27%) е " Солидарност сред страните членки на Европейски Съюз и сред неговите райони ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР