Според протестиращите не може хора, които признават за родина друга

...
Според протестиращите не може хора, които признават за родина друга
Коментари Харесай

Ердоган плаши с война, когато смята, че някой се меси на Турция, но той прави точно това

Според протестиращите не може хора, които признават за татковина друга страна, да дефинират бъдещето на България. „ Ердоган, долу лапите от България! “ – скандират те еин от лозунгите.

Неотдавна турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе ядосан на непознати държавни управления, тъй като подкрепяли турския бизнесмен-меценат Осман Кавала, който от години е в турски затвор, тъй като бил провел протест против режима на Ердоган още през 2013 година

В град Ескишехир Ердоган провежда митинг, на който насочи директни закани да разгласи за личност нон грата посланиците на 10 страни. Той наредил на Министерството на външните работи да изгони посланиците на Съединени американски щати, Германия, Франция, Дания, Финландия, Нидерландия, Швеция, Канада, Норвегия и Нова Зеландия.

По други мотиви той даже заплашва с война, в разногласия с Гърция и за Кипър, да вземем за пример, без даже да има причини за демонстрацията на експанзия.

Ердоган се базира на Хелзинското съглашение, съгласно което друга страна не може да се намесва в решения на страната хазаин. Настояването за освобождение на Осман Кавала е акт на взаимност с човек, който е упрекнат безпринципно и който бе освободен предходната година заради липса на доказателства и още веднъж задържан незабавно по-късно.

Припомням, че гневът на Ердоган бе доста бързо охладен, откакто курса на турската лира се срина пагубно след нападките му към 10-те упоменати страни и той небрежно се отхвърли да гони който и да било…

България с цялостно право може да се позове на Хелзинското съглашение и да подсети на Ердоган, че положителните връзки сред Анкара и София се базират на взаимно почитание и намесата на Турция в изборния развой в България, за което има доста доказателства, е безусловно неприемлива.

Христо Каменов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР