Според прокурор от РП думите не могат да се квалифицират

...
Според прокурор от РП думите не могат да се квалифицират
Коментари Харесай

Скандално! Отправиха смъртни заплахи към кмета на Благоевград Илко Стоянов: Ще те взривим, ще те приключа...

Според прокурор от районна прокуратура думите не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи живота и здравето на градоначалника, в случай че това не са закани, тогава какво е?????. Как да се пазят жителите,срещу сходни думи?!

Заплахи за живота си е получил кметът на Благоевград Илко Стоянов, това заяви персонално градоначалникът на конференция през днешния ден. Неизвестно за него лице на 17 септември отправило две страховити закани: " Ще те взривим ", а малко по късно последвала и друга:

„ Всеки ден те виждам. Ще те приключа някой ден “. " Като всеки естествен жител подадох сигнал до Районна прокуратура, постъпих както е редът, заканите получих в качеството ми на длъжностно лице, сподели кметът.

Лицето, отправило заканите е открито, само че прокуратурата със заключението си безусловно шокирала градоначалника:

" Аз съм правист и бях доста сюрпризиран от мнението на прокурора, че отправените думи към мен не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи здравето и живота ми “. Ако това не са закани,то какво е, добави кметът, койтослед отхвърли на прокурора от районна прокуратура е подал тъжба и в Окръжна прокуратура.

" Полицията си свърши работата, откриха създателя на вербалните закани, само че за какво прокурорът излезе с такова мнение, недоумявам.

Коментарът за заканите кметът направи във връзка случилите се в последните дни ужасяващи събития с негови сътрудници кметове- кметът на Якоруда Нуредин Кафелов бе открит с огнестрелна рана в главата и заключението бе, че се е самоубил, въпреки че в града,който е управлявал хората не имат вяра на тази версия.

Смятат, че Кафелов е подстрекаван към осъществявани на сходно деяние, евентуално притискан поради работата му. Разследващите обаче са безапелационни,че няма доза подозрение,че Кафелов самичък е прекъснал живота си. Преди дни с гаечен ключ пък бе пребит Кирково.
Б. Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР