Според прогнозата за очаквани интензивни валежи в предстоящите дни, МВР

...
Според прогнозата за очаквани интензивни валежи в предстоящите дни, МВР
Коментари Харесай

МВР министърът нареди превантивни действия заради метеорологичната прогноза

Според прогнозата за предстоящи интензивни превалявания в идните дни, Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения за реализиране на превантивни действия за попречване на вероятно усложняване на ситуацията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов през вчерашния ден е изпратил писма до регионалните шефове за обзор на техническото положение и наблюдаване на равнищата на водоемите в прилежащата територия.

Дадени са инструкции за предприемане на превантивни дейности по разчистване и наблюдаване на сериозни точки от канализационната и пътната инфраструктура на обитаемоте места, както и обезпечаване на информация за съответните водни обекти. В структурите на ОДМВР е основана организация за оказване на подпомагане на локалната власт, при нужда.

Дадени са спомагателни инструкции на териториалните структури на ГДПБЗН за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки, както и за своевременното информиране на представителите на изпълнителната и локалната власт. В тази връзка шефът на основната дирекция ще посети областите Бургас, Ямбол и Хасково.

В подготвеност за реакция е оперативният щаб на Министерство на вътрешните работи, който е в непрекъсната връзка с Националния действен център към Групово дело „ ПБЗН ".

С тържествена гала през днешния ден беше открита и образователната година в Академията на Министерство на вътрешните работи, на която участва и вътрешният министър Младен Маринов.

С издигане на националния байрак, под звуците на химна на Република България и церемониален водосвет стартира церемонията по разкриване на новата образователна година в Академията на Министерство на вътрешните работи. Тази година нейния предел прекрачиха 150 първокурсници, от които 120 в компетентност " Полиция " и 30 в компетентност " Пожарна и спешна сигурност ".

Вътрешният министър Младен Маринов се обърна към тях с думите да служат на обществото и да се учат от грешките. Ректорът на Академията Неделчо Стойчев ги поздрави за избора на специалността служител на реда и огнеборец.

„ Да бъдеш служител на реда значи да покриваш високите условия на обществото. Да понасяш голяма отговорност, която обществото и страната разпореждат. Това, което би трябвало да научите тук е да бъдете всеотдайни в службата си към обществото, да се учите от грешките си, да бъдете справедливи, в това число и към себе си ", сподели Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР