Според предварителната информация от парламентарно представените формации на тези разговори

...
Според предварителната информация от парламентарно представените формации на тези разговори
Коментари Харесай

Ударни разговори преди връчването на първия мандат: Мария Габриел сяда на масата за преговори с ДПС, БСП и ИТН

Според предварителната информация от парламентарно показаните обединения на тези диалози няма да бъдат поканени само от „ Възраждане ”. По думите на Мария Габриел след последния кръг договаряния е станало ясно, че има поръчки за поддръжка на избрани политики и общите цели.

 

Срещите ще се проведат в Народното събрание – от 9.30 ч. с Българска социалистическа партия, от 11.00 – с Движение за права и свободи, и от 12.30 – с Има Такъв Народ.

Вчера Бойко Борисов сподели, че чака трите обединения ясно да заявят дали ще поддържат формулата, оповестена от претендента за министър председател Мария Габриел.

 

" Съставяне на експертно работно държавно управление за една година на основа на цели. Формат, който изключва думата коалиция ", уточни Габриел.

Борисов остро подлага на критика ПП-ДБ поради отсрочения им за вторник финален отговор дали въпреки всичко ще поддържат първия мандат:

 

" Ние в 15,30 часа би трябвало да знаем дали госпожа Мария Габриел ще отиде да вземе мандата, има ли късмет да се направи държавно управление или вкарваме в злополуката България. Дори това да се произнесат чак във вторник, откакто в понеделник се дава мандат, а ние го одобряваме като даже обидно отношение ".

 

Вчера от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ показаха подготвеност за разговор и потвърдиха присъединяване си. Условието на левицата е кабинетът да е експертен, на Има Такъв Народ – финансов министър да не е Асен Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР