Според представените нови законопроекти възрастовото изискване за отбиване на военна

...
Според представените нови законопроекти възрастовото изискване за отбиване на военна
Коментари Харесай

Киев обяви законодателни промени за нова мащабна мобилизация за фронта

Според показаните нови законопроекти възрастовото условие за отблъскване на военна работа ще бъде понижено от 27 на 25 години , което ще даде на въоръжените сили на Украйна неотложен достъп до още две възрастови групи, евентуално наброяващи повече от 400 000 млади мъже.

Освен това се планува да бъдат прегледани още веднъж тези, които до момента са били квалифицирани като негодни за военна работа .

Украинците на възраст сред 18 и 60 години, които подлежат на военна работа, отсега нататък ще би трябвало да бъдат вписани във военния указател и постоянно да актуализират информацията си.

Повиквателните за наборна военна работа и постъпване в армията ще могат да бъдат изпращани и по електронен път съгласно адреса на регистрация, без значение от действителното местоживеене, а освен по пощата, както е сега, което ще направи допустимо да бъдат призовавани и мъжете в чужбина.

Вторият проектозакон планува по-строги наказания при положение, че не бъде предоставена информация във военния указател на Украйна. Пренебрегването на призовката ще води до затворнически присъди вместо санкции .

Текстовете плануват всички военнослужещи да се явят във военния комисариат до 60 дни от деня на оповестяване на мобилизацията, без значение от приемането на призовка.

Неспазването на разпоредбите за регистрация може да докара до конфискация на коли, заледяване на банкови сметки и възбрана за приемане на заеми.

Украинците, живеещи в чужбина, ще могат да получат нови документи за идентичност от консулствата единствено при положение, че са включени във военния указател.

Министерството на защитата разполага с информация за броя на украинските мъже на военна възраст, които сега са в чужбина, и към този момент е " консолидирало всички бази данни ", сподели преди дни украинският министър на защитата Рустем Умеров.

Народните депутати на Украйна не подлежат на готовност. Отлагане може да има единствено за студенти в постоянно или дуално образование, които получават равнище на обучение, по-високо от предходното, както и преподаватели и откриватели.

В новите проектозакони към момента могат да настъпят промени.

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни през днешния ден съобщи, че не е удовлетворен от работата на военните центрове за приканване , които дават отговор за набирането на нови военнослужещи за поддържане на военните старания на Украйна против съветските сили, съобщи Ройтерс.

Залужни сподели това на конференция в Киев малко откакто украинският парламент популяризира текста на проектозаконите, предвиждащи промени в програмата за набиране на нови военнослужещи във въоръжените сили на Украйна, в това число понижаване на възрастта на мъжете, които могат да бъдат мобилизирани, от 27 на 25 години.

На конференция на 19 декември украинският президент Володимир Зеленски за първи път засегна тематиката за нова огромна готовност като уточни за каква бройка става дума. По думите му Генералният щаб желал да изпрати в допълнение 450-500 хиляди души за попълване на войската. Мобилизацията в този тип, съгласно Зеленски, ще коства на Украйна 500 милиарда гривни (13,4 милиарда долара).

По-късно секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов съобщи, че активизирането на подобен брой хора ще отнеме най-малко една година.

По-рано през днешния ден стана ясно, че украинската авиация е извадила от строя още един от корабите на съветския Черноморски флот. Поразяването на огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск " при удара с крилати ракети по кримското пристанище Феодосия ще понижи още повече опциите на възможностите на руснаците да овладеят украинското крайбрежие, отбелязва Ройтерс.

Агенцията напомня думите на Владимир Путин, който сподели преди дни, че Одеса е " съветски град ". Володимир Зеленски благодари на военновъздушните сили на Украйна за удара по съветския боен транспортен съд.  С леко подигравателен и саркастичен звук Зеленски написа в Телеграм:

" Благодарен съм на нашите военновъздушни сили за впечатляващото попълване на съветския " подводен " черноморски флот с още един транспортен съд. Окупаторите няма да имат нито едно умерено място в Украйна ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР