Според правителството подобна драстична мярка ще предизвика хаосЗнаково решение на

...
Според правителството подобна драстична мярка ще предизвика хаосЗнаково решение на
Коментари Харесай

Два германски града може да забранят старите дизелови коли

Според държавното управление сходна фрапантна мярка ще провокира безпорядък

Знаково решение на съда в Германия. Магистратите позволиха на два от огромните градове в страната да забранят придвижването на по-стари дизелови коли в избрани региони.

Съдът не се съобрази с причините на  германското държавно управление, че сходна фрапантна мярка ще провокира безпорядък . С днешното си решение институцията разреши на Щутгарт и Дюселдорф да постановат възбрана на по-старите дизелови коли да се движат в региони с огромно замърсяване.

Екоорганизациите упорстват, че възбраната е извънредно нужна, откакто се е оказало, че нормите на азотен оксид във въздуха на 70 обитаеми места в Германия са мощно повишени. 

Решението на съда идва, откакто няколко немски щата апелираха възбраната, наложена от Щутгарт и Дюселдорф. Последва и незабавна реакция от канцлера Ангела Меркел.

" Най-важното, което би трябвало да отбележа е, че решението на съда е тъкмо за избрани градове, където би трябвало да се вземат ограничения за чистотата на въздуха. Но без подозрение то визира цялата страна и всички водачи в Германия ", разяснява тя.

Анализатори споделят, че решението на съда може да докара до въвеждането на сходна мярка и в други европейски страни./ Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР