Според популярна теория за здравословно хранене трябва да се храним

...
Според популярна теория за здравословно хранене трябва да се храним
Коментари Харесай

Боб, мед, тиква! Досещате ли се обаче за четвъртия - Еликсира на Родопите?

Според известна доктрина за здравословно хранене би трябвало да се храним с артикули, които са типични за региона, в който живеем. В това отношение несъмнено сме облагодетелствани. Екзотичните храни като нахут, зелен чай, алена леща и киноа стават все по-популярни, само че те си имат и типични нашенски заместители, не по-малко потребни.

Боб

Всеки фитнес инструктор и експерт по здравословно хранене ще ви каже, че това е най-богатия на протеини въглехидрат. Вярно е, че бобът е калоричен, само че всеки спортуващ знае, че е потребен при построяването на мускулна маса. Богат е на фосфор, магнезий и желязо.

Натурален пчелен мед

Стевия, фурми, кленов сироп, сироп от агаве. Това са все потребни заместители на захарта. Българският естествен пчелен мед не им отстъпва по качество. Той съдържа витамини и минерали, които не могат да се намерят нито в бялата, нито в кафявата захар. За да е потребен, медът би трябвало да е естествен. За страдание в множеството магазини има доста артикули с етикет " мед ", които в действителност са глюкозо-фруктозен сироп, нямащ нищо общо с натуралния артикул.

Тиква

Тиквата е още един артикул, с който можете да приготвите куп здравословни десерти. Богата е и на витамин С, и на витамин В, съдържа и желязо. Диетолозите я предлагат най-много поради ниската й калоричност – 26 тиня. На 100 година Десертът печена тиква с орехи съдържа не повече от 250 тиня. На порция.

Мурсалски чай

" Еликсира на Родопите " - по този начин го назовават локалните. Живеещите в планинските градчета са уверени, че тонизиращото му деяние превъзхожда кафето. Полезен е при простуда, а съгласно диетолози има и антиоксидантно деяние, сходно на зеления чай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР