Според по-ранни слухове Huawei може да върне процесора Kirin. Очаквате

...
Според по-ранни слухове Huawei може да върне процесора Kirin. Очаквате
Коментари Харесай

Huawei ще представи нов флагмански чип Kirin

Според по-ранни клюки Huawei може да върне процесора Kirin. Очаквате ли го с наслада? В сходство с предходното изказване, процесорът Kirin се чака в иден артикул, детайлностите за този нов чип обаче към момента са в загадка. Това устройство може да носи името Kirin 9100 или Kirin 9 Gen 1 (най-вероятно). Освен това софтуерният блогър @RODENT950 по-рано пусна обява за чип Kirin с кодово име KC10. В неговия отчет се твърди, че този чип е итеративна версия на Kirin 9000, наречена Kirin 9010. При AnTuTu този чип може да реализира 1,3 милиона точки, надминавайки Snapdragon 8+.

Чипът е единствено тестова численост. Той се появява единствено в инженерния модел за тестване и валидиране. По отношение на всеобщото произвеждане, все още това не е допустимо. И въпреки всичко, при настоящето състояние на нещата, наподобява малко евентуално Huawei да показа подобен процесор от висок клас, даже и да се завърне. Предстоящият Huawei Enjoy 60 от междинен клас може да употребява процесор HiSilicon Kirin. Този чип има малко по-добра продуктивност от Kirin 710F.

HUAWEI Kirin 710F?

През юли 2018 година Huawei показа мобилния телефон Nova 3i, задвижван от процесора Kirin 710. За основаването на 8-ядрения процесор Kirin 710 е употребен 12-нанометровия развой на TSMC. Kirin 710F употребява 8-ядрена архитектура, състояща се от 4 огромни ядра A73 и 4 дребни ядра A53. Графичният процесор Mali-G51 MP4 работи на оптималната периодичност от 2,2 GHz и също по този начин е създаден по 12-нанометровата технология.

Според Huawei Mall, серията процесори Kirin 710 включва Kirin 710F и Kirin 710, като и двата са съвместими във връзка с функционалните параметри.

История на чиповете Huawei Kirin

Историята на чиповете Huawei Kirin стартира през 2012 година с стартирането на чипа от серията K3. Това е първият независимо създаден чип на Huawei за мобилни устройства. K3 беше употребен във флагманския мобилен телефон на компанията – Huawei Ascend D Quad. През 2013 година се появява чипът Kirin 910. По това време този чип е предопределен за мобилни телефони от междинен клас. След него следва чипът Kirin 920 от 2014 година. Това е първият 64-битов осемядрен чип на Huawei. Huawei Ascend Mate 7, флагмански телефон по това време, е първият, който употребява този чип.

През 2015 година Kirin 950 се появява на бял свят с Huawei Mate 8. Този чип също е първият, който употребява процесор Cortex-A72 на ARM и графичен процесор Mali-T880. През 2016 година Huawei пусна Kirin 960, който беше употребен в мобилния телефон Huawei Mate 9. Този чип за първи път употребява графичния процесор Mali-G71 на ARM, който обезпечи обилни усъвършенствания в графичната продуктивност.

Kirin 970 се появи на пазара през 2017 година, а мобилният телефон Huawei Mate 10 беше първият, който употребява този чип. Този процесор е първият, който употребява характерен процесор за изкуствен интелект и покачва опциите за обработка посредством изкуствен интелект. Kirin 980 е различен флагмански чип, който излезе на пазара през 2018 година. Huawei Mate 20 беше първият смарт телефон, който употребява този чип. Чипа е и първият, който употребява 7-нанометров индустриален развой.

През 2019 година Huawei пусна Kirin 990, който беше употребен в смарт телефона Huawei Mate 30. Този процесор беше първият, в който бяха интегрирани 5G благоприятни условия, което обезпечи обилни усъвършенствания в мрежовата съгласуваност. През 2020 година компанията пусна последния си огромен чип – Kirin 9000, който е флагманска серия.

Въпреки софтуерния си прогрес, процесорите Kirin на Huawei се сблъскаха с провокации през последните години заради комерсиалните ограничавания на Съединени американски щати, които ограничиха достъпа на компанията до основни съставни елементи и технологии. Това докара до лимитирано произвеждане и наличност на смарт телефоните на Huawei, които употребяват процесори Kirin.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР