Според отчета на федералната комисия по регулиране на енергетиката на

...
Според отчета на федералната комисия по регулиране на енергетиката на
Коментари Харесай

Мощността на инсталираните в САЩ електроцентрали с възобновяема енергия превиши тази на въглищните централи

Според доклада на федералната комисия по контролиране на енергетиката на Съединени американски щати (FERC), през месец април електроцентралите с възобновими източници на сила за първи път са изпреварили по мощ въглищните електроцентрали. Това значи, че може да се създава повече чиста сила, която става все по-евтина.

През 2016 година въглищата изгубиха водещата си позиция в енергийната индустрия на Съединени американски щати поради огромни взрив в шистовия природен газ, който стартира да се употребява за приемане на сила. През месец април тази година общата генерирана мощ от въглищните електроцентрали бе на равнище 257,48 GW. А сумарната мощ на електрическа сила от слънчеви панели, водни потоци, вятърни електроцентрали и геотермална топлота доближи 257,53 GW.

По този метод делът на мощността на не електроцентралите с възобновима сила доближи 21,56%, а делът на въглищните електроцентрали понижа от 23,04% на 21,55% . Разликата не е огромна, само че е значим самият факт, който разрешава да се допусна, че през идващите месеци тази разлика ще се усилва. В доклада на FERC се отбелязва и че делът на зелената сила в Съединени американски щати всяка година пораства с 1% и към 2022 година тя ще обхване една четвърт от енергийния пазар.

В същото време, в Съединени американски щати потреблението на въглища за приемане на електрическа сила продължава да понижава. След пика в потреблението на въглища през 2008 година, през днешния ден потреблението на въглища е най-ниско за последните 40 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР