Според официалните данни 7031 цивилни граждани, включително 433 деца, са

...
Според официалните данни 7031 цивилни граждани, включително 433 деца, са
Коментари Харесай

ООН: Над 7000 цивилни са убити в Украйна, повече от 400 от тях са деца


Според формалните данни 7031 цивилни жители, в това число 433 деца, са били убити по време на войната в Украйна. Реалният брой на жертвите евентуално е доста по-висок, оповестяват от Организация на обединените нации.

Над 7000 хиляди цивилни жители са били убити в от началото на съветската експанзия против страната. Това излиза наяве от отчет на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. 
Редакцията предлага
По-голямата част от смъртните случаи и пострадванията на цивилни жители са породени от потреблението на оръжия с широкообхватно деяние, в това число тежка артилерия и голям брой ракетни установки, както и от ракетни и въздушни удари, заключват още от Организация на обединените нации. 

Над 400 деца са станали жертва на спора

В реалност обаче броят на жертвите може да е неведнъж по-голям, акцентират създателите на документа. Все още е доста мъчно да се получи информация от регионите, в които са се водили или не престават да се водят най-интензивните боеве., Лисичанск,, Соледар и Бахмут.

По данните, с които Организация на обединените нации разполага, сред 24 февруари предходната година и 16 януари 2023 година в Украйна са починали 7031 цивилни жители, в това число 433 деца. Ранени са 1327 цивилни жители, от които 827 са деца. По-голямата част от смъртните случаи - над 90% - са документирани в териториите под контрола на украинските управляващи.

Над 40 са жертвите в Днепър

Само в град Днепър при са починали над 40 души, в това число четири деца. Повече от 20 жители на постройката към момента са в неопределеност.

По време на войната в Украйна са документирани десетки случаи на всеобщи убийства на цивилни жители. През март предходната година, откакто украинската войска, бяха открити телата на над седемстотин цивилни жители. През същия месец съгласно украинските управляващи при от съветски самолети умират към 300 души.

50 цивилни жители починаха при ракетно нахлуване против железопътна гара в Краматорск през април, 48 души бяха убити през юли след обстрел на висока жилищна постройка в град Часов Яр, а през същия месец при ракетно нахлуване против Виница починаха 27 души. През август, в Деня на независимостта на Украйна, Русия извърши ракетно нахлуване против железопътната гара Чаплино в Днепропетровска област, при което починаха 25 цивилни. През октомври повече от 30 цивилни бяха убити при едно от най-масираните ракетни набези на украинска територия.

***

Вижте и тази изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР