Според общината собственикът на имота е уведомяван многократно, че къмпингът

...
Според общината собственикът на имота е уведомяван многократно, че къмпингът
Коментари Харесай

Премахват незаконни постройки в къмпинг Арапя

Според общината притежателят на парцела е уведомяван неведнъж, че къмпингът е противозаконен и постройките би трябвало да бъдат отстранени

Полиция и представители на община Царево с техника влязоха в къмпинг " Арапя ". Причината - идно унищожаване на десетки противозаконни постройки. Акцията се случва в разгара на летния сезон, когато къмпингът е цялостен с туристи. Хората споделят, че останали сюрпризирани, когато преди няколко дни били разлепени бележки, че събарянето стартира от през днешния ден.

Акцията в къмпинга разгневи притежателите на каравани.

Според общината притежателят на парцела е уведомяван неведнъж, че къмпингът е противозаконен и постройките би трябвало да бъдат отстранени, оповестява Българска национална телевизия.

" Заповедта не е обжалвана, в противен случай, община Царево получи увещание от притежателя на парцела, документално, че ще отстрани непринудено караваните и ги е премахнал. При повторна инспекция се оказа, че това не е правилно, не е отстранена и за това сега се пристъпва към наложително унищожаване с лека техника ", изясни Марин Киров, зам.-кмет на община Царево.

Управата на къмпинга твърди, че са пробвали да узаконят постройките още преди 4 години.

" Зададохме въпрос на кмета да пуснем молба за легализиране на къмпинга. Той сподели, че не може да се пусне молба, тъй като подробния организационен проект на Арапя не е влезнал в действие, защото някой апелира ", сподели Здравко Бардарев, шеф на къмпинга.

От общината дадоха отговор, че няма по какъв начин да бъдат узаконени към този момент подготвени постройки. Според локалната власт документите е трябвало да бъдат подадени преди построяването на оборудванията. От къмпинга имат опция още веднъж да аплайват за тяхното легализиране, само че едвам откакто бъдат съборени противозаконните 22 постройки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР