Според някои култури сексът по време на бременността помага за

...
Според някои култури сексът по време на бременността помага за
Коментари Харесай

Опасен ли е сексът през бременността за майката и бебето?


Според някои култури сексът по време на бременността оказва помощ за по-лесно и леко раждане . Други го не разрешават изрично. В такава обстановка, с цел да си отговорим на въпроса, най-логично би било да се допитаме до науката. А тя изрично декларира, че сексът през бременността е разрешен. Но ьза да бъде и безвреден, би трябвало да се практикува единствено при нерискова бременност.

Научните данни сочат, че в случай че няма медицински аргументи бъдещата майка да заобикаля половите контакти, тя не трябва да се отхвърля от тях за дългия интервал от 9 месеца. Риск не съществува и за здравето на бебето. Преди раждането си то е много по-благосклонно към будоарните прекарвания на родителите си, за разлика от интервала след раждането си, когато узурпира цялото им внимание и за секс рядко някой мисли.

Триместриален секс

Стига гинекологичните прегледи да не откриват аргументи сексът да се заобикаля, той може да се практикува през всеки от трите триместъра . Променящите се пропорции на женското тяло носят и своите последици върху либидото и физическия комфорт на дамата, само че те са прекомерно лек полъх, който не може да угаси пламъкът на половото стремежи, един път разпален сред бъдещите майка и баща.

И в случай че напасването към новия метод на живот и утринните неразположения през първия триместър рядко разрешават бурно разгаряне на този пламък, то сексът през втория и даже третия триместър доста дами разказват като най-задоволителния си до момента. Причините за това са даже по-очевидни от наедряващото коремче на дамата. Повишения приток на кръв към гърдите и гениталиите изостря

чувствителността
на зърната и клитора и подтикват естествената секреция на влагалищната лигавица. Налице са всички предпоставки за пълностоен секс сред сътрудниците, некриещ никакви опасности за комфорта на бебето. Единствените трудности може да се появят във втората половина на бременността, когато чисто физическата форма на дамата ще изисква повече досетливост и хъс за реализиране на приемливи резултати.

Свързани публикации.. Секс след раждането – по кое време? 0 Съсипват ли контрацептивите удоволствието от секса? 1 Секс с сътрудник или интернет порно – желае ли запитване? 1

И в случай че телесно и прочувствено нищо не би трябвало да смущава бременната жена да прави секс, то би трябвало да се имат поради и обстановките, когато половото другарство би било рисково . Тях дамата би трябвало да преценява даже без потребност гинекологът да й припомня за това.

Сексът би бил рисков в случаи на бременност с кървене или нисколежаща плацента (плацента превия). Превантивно сексът през бременността би трябвало да се заобикаля и от дами, които са имали предишни случаи на прибързано раждане. Сексът в такива случаи може да има неподходящи последствия за здравето и на майката, и на бебето.

Ако обаче такива ограничаващи условия няма, и гинекологът даде зелена светлина, възползвайте се от зова на хормоните без терзание и опровергайте усещането на мъжа си, че бременността е спънка пред пълноценния полов живот.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР